Ο Διαπολιτισμικός Χορός παρουσιάζει την παράσταση «Μεσημβρινές»

Ο Διαπολιτισμικός Χορός παρουσιάζει την παράσταση «Μεσημβρινές»

Η ομάδα του Διαπολιτισμικού Χορού των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την παράσταση Μεσημβρινές την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 στις 20.30 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση, το απόσταγμα της δημιουργικής διαδρομής του εργαστηρίου της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν, αποτελεί μια ωδή στον χορό. Δεκατέσσερις χορεύτριες διαφορετικών χορευτικών ταυτοτήτων συνομιλούν με τη σύγχρονη δημιουργία και βρίσκουν κοινό τόπο μέσα από την κίνηση, τον χώρο, τη μουσική και το σώμα. Στις Μεσημβρινές η χορευτική πράξη αναδεικνύεται σε μεταμορφωτικό στοιχείο ενδυνάμωσης του συν-ανήκειν και της αποδοχής.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Κατά τη διάρκεια της περιόδου Νοέμβριος 2022 – Μάιος 2023, το εργαστήριο του Διαπολιτισμικού Χορού έθεσε ως κεντρικό άξονα την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και της αισθητικής της κάθε χορευτικής παράδοσης καθώς και τη σύμπλευση γύρω από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του φαινομένου του χορού. Συμμετείχαν δεκατέσσερις χορεύτριες διαφορετικών ηλικιών και χορευτικών ταυτοτήτων, οι οποίες μελέτησαν τις παραδόσεις των ελληνικών δημοτικών χορών, των αφρικάνικων παραδοσιακών, των ινδονησιακών, των αφροαμερικάνικων, των χορών hip hop, φλαμένκο, τζαζ, boogie, καθώς και σύγχρονες τεχνικές. Τη δημιουργική διαδρομή καθοδήγησαν οι συντονίστριες του προγράμματος προτείνοντας τις δικές τους μεθοδολογικές και κινητικές αναζητήσεις, οι οποίες προέκυψαν μέσα από την έρευνά τους πάνω στη σχέση παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών «Απόγειος».

Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά
Βοηθός χορογράφου: Θένια Αντωνιάδου

Χορεύουν: Ιωάννα Εμμανουήλ, Seda Karayilan, Αφροδίτη Κατσιγιάννη, Μάρθα Λιβέρη Δαλαβέρη, Θέτις Μισίου, Tamara Mladenovic, Άννα Μουρατίδου, Ζωή Μπογέα, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια, Ελπίδα Παπαναγιώτου, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου, Βίκυ Σκορδαλή, Ζωή Τσούνη

Μουσική: Σεήτα-τα (μοιρολόι Καππαδοκίας), How It Started (Γ. Αγγελόπουλος, Φ. Σιώτας), Return from the City (Γ. Αγγελόπουλος, Φ. Σιώτας), Parkaki (Γ. Δούσος), Alibekio (Γ. Δούσος), Florentina (Γ. Δούσος), Axe (Κ. Παντελής, Φ. Σιώτας), Astrali (Γ. Παπαϊωάννου), Sandia (παραδοσιακός ρυθμός της Δυτικής Αφρικής, διασκευή Α. Παπαδόπουλος), Djelidon-Sandia (τραγούδι του αφρικανικού χορού)\

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στις 12.00 αποκλειστικά μέσω ticketservices.

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.