Ο Δεκέμβριος ξεκινά με διπλή προβολή KinderDocs!

Ο Δεκέμβριος ξεκινά με διπλή προβολή KinderDocs!

Κυριακή 1η Δεκεμβρίου με 2 ταινίες για όλη την οικογένεια από τα  KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη!

Deux Cancres/Pair of Dunces
Ludovic Vieuille, France, 2016, 59’

Μια συναρπαστική σχέση πατέρα-γιού, ένας καταιγισμός συναισθημάτων, η ταινία μάς αποκαλύπτει με χιούμορ τις καθημερινές προσπάθειες ενός πατέρα για να βοηθήσει τον γιο του να ετοιμάσει τα μαθήματά του. Η ολοκλήρωση των σχολικών καθηκόντων είναι μια αγωνία που καταπιέζει το δημιουργικό πάθος του ανήσυχου αγοριού, ένω ο πατέρας του εμπλέκεται βαθιά ώστε να κατανοήσει ποιο είναι το πρόβλημα και αφιερώνει μία ώρα κάθε μέρα για να τον βοηθήσει με τα μαθήματά του. Πού πάει η χαρά και η δίψα της μάθησης που είναι έμφυτες σε όλους μας, την ώρα της απογευματινής μελέτης;

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Χρήστο Ζιούβα, Οικογενειακό Θεραπευτή.
Ηλικία10+
Θέμα: Διάβασες τα μαθήματά σου; Πού πάει η χαρά και η δίψα της μάθησης που είναι έμφυτες σε όλους μας, την ώρα της απογευματινής μελέτης;
Κυριακή 1/12, 12.00-14.00 (ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)

A Voix Haute/Speak Up
Stéphane de Freitas, Ladj Ly, France, 2017, 99’

Η ταινία παρακολουθεί φοιτητές από τα προάστια του Παρισιού να προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στον ετήσιο διαγωνισμό ρητορικής Eloquentia, με τη βοήθεια νομικών αλλά και ποιητών slam. Οι περισσότεροι δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια. Μέσα από τις τεχνικές της ρητορικής και του δημόσιου λόγου, ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν τα ταλέντα τους και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την Βάλια Λουτριανάκη, εκπαιδευτικό Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.
Ηλικία 12+
Θέμα: Δίνω τον λόγο, η ρητορική στην εκπαίδευση
Κυριακή 1/12, 14.00-16.00 (ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.