Ο Com Truise ανεβαίνει στην σκηνή του Ρομάντσο!

Ο Com Truise ανεβαίνει στην σκηνή του Ρομάντσο!

Ο ξεχωριστός Αμερικανός Com Truise ανεβαίνει στην σκηνή του Ρομάντσο στα πλαίσια της περιοδείας του σε ένα δυνατό live γεμάτο ηλεκτροφόρα synths, γνήσια μελωδικότητα και έναν φρέσκο αέρα νοσταλγίας που θα μας παρασύρει σε έντονους ηλεκτρονικούς ρυθμούς.

Γεννημένος στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης και με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, ο Seth Haley, κατά κόσμον Com Truise, έχει καταφέρει να καθιερωθεί και να θεμελιώσει την θέση του στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής από νωρίς έχοντας δημιουργήσει έναν πολύ ιδιαίτερο και πειραματικό ήχο που ο ίδιος τον έχει ονομάσει “mid-fi synth-wave, slow motion funk”. Ο ταλαντούχος μουσικός και Dj , με «εμμονή» και αδυναμία στα synths, έχει τουλάχιστον δέκα χρόνια πορείας στην μουσική βιομηχανία χρησιμοποιώντας κάμποσα καλλιτεχνικά προσωνύμια όπως Sarin Sunday, SYSTM και Airliner.

Αναμφισβήτητα επηρεασμένος από την συλλογή βινυλίων των γονιών του και των μουσικών ρευμάτων της δεκαετίας του ΄80, οι παραγωγές και το μουσικό ύφος του είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ήχου με επιρροές όπως αναφέρει από Joy Division, New Order και Cocteau Twins. Τα απρόβλεπτα sets του συνδυάζουν με συναρπαστικό τρόπο πολλά διαφορετικά, μεταξύ τους, στοιχεία του παρελθόντος, τις τεχνοτροπίες αλλά και την ποικιλομορφία του ηλεκτρονικού ήχου που ο ίδιος πρεσβεύει και παράγει. 

Το 2010 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του EP “Cyanide Sisters” μέσω του blog και του ψηφιακού διανομέα AMdiscs, όπου κομμάτια όπως “Sundriped” και “Slow Peels” ξεχωρίζουν για την μελωδικότητα και την ομορφιά του ήχου του, ενώ παράλληλα δυναμικά κομμάτια όπως “BASF Ace”, “IWYWAW” και “Norkuy” επιδεικνύουν το μεγάλο εύρος και την βαθιά γνώση μουσικής που κατέχει γενικότερα με παρόμοιους ήχους των ΄80ς, φορτισμένο με synths, έντονα μπάσα και στοιχεία funk. Στην συνέχεια κυκλοφόρησε το single “Pyragony/Trypyga” και μία σειρά με εξαιρετικά podcast mixes με τίτλο “Komputer Cast”. Γρήγορα αυξάνει την δημοτικότητά του αλλά και τις δυνατότητες του παραγωγικά με remixes σε κομμάτια όπως Neon Indian’s “Sleep Paralysist”, Daft Punk’s “Encom Part 2”, Twin Shadow’s “Castles in the Snow”, και Kings of Leon’s “The End”.

Τον Ιούνιο του 2011 η Ghostly International κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του Haley “Galactic Melt” και στην συνέχεια ακολουθεί το “In Decay” τον Ιούλιο του 2012. Το “In Decay” ήταν ένα άλμπουμ συλλογής αποκλειστικά για download από υλικό που δεν είχε ξανακυκλοφορήσει ενώ ένα μήνα αργότερα ακολούθησε το κομμάτι “Chemical Legs” το οποίο συμπεριλήφθηκε στο Adult Swim Singles Program. Η ανοδική του πορεία δεν σταματά και τον Φεβρουάριο του 2014 κυκλοφορεί το EP “Wave 1” που κινείται και φλερτάρει στους ίδιους ρυθμούς των ΄80ς, όπως και οι προηγούμενες κυκλοφορίες του, αντικατοπτρίζοντας την διαφορετικότητα, την ποιότητα και το προσωπικό του στυλ μέσω χρήσης έντονων sci-fi ήχων και αναλογικού εξοπλισμού, δημιουργώντας ένα άκρως καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Τον Ιούνιο του 2017 επιστρέφει με ένα ακόμα άλμπουμ το “Iteration”. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ o Haley ωθεί τον εαυτό του προς ένα υψηλότερο επίπεδο πολυπλοκότητας όπου κατορθώνει με τρομερή δεξιοτεχνία και την απαραίτητη κομψότητα να ζευγαρώνει και να ισορροπεί σαγηνευτικές μελωδίες από synths με εκρηκτικούς και ανυψωτικούς ρυθμούς ηλεκτρονικής μουσικής. 

To 2019 αποτελεί άλλον ένα σταθμό για τον καλλιτέχνη με το τελευταίο μίνι LP “Persuasion System”. Το συγκεκριμένο άλμπουμ ξεκίνησε ως ένα πείραμα όπου ο Haley ξαναχτίζει τους ήχους που χρησιμοποιεί και πειραματίζεται με νέους τρόπους. Είναι ένα σύντομο ταξίδι αληθινά διαφορετικό μέσα από τα διαστημικά synths, την μελαγχολική διάθεση της δεκαετίας του ΄80 και έντονων συναισθημάτων μεταξύ αγάπης και απώλειας που το σηκώνουν σε άλλο επίπεδο. Ο Haley αφήνει πίσω του τον αέρα του παρελθόντος σηματοδοτώντας μία νέα μουσική πραγματικότητα και περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αλλαγή - σε αυτόν τον πλανήτη, στο παρόν - κι αυτό από μόνο του καθιστά το “Persuasion System” σίγουρα την πιο ολοκληρωμένη, απολαυστική αλλά και τολμηρή φετινή δουλειά του. Μία πραγματικά εμπνευσμένη δημιουργία που μας υποδέχεται σε μία εντελώς νέα εποχή.

Με σταθερή δισκογραφική παρουσία, αρκετά remixes και συλλογές στο ενεργητικό του, ο Haley έχει διαμορφώσει μια απόλυτα ξεχωριστή μουσική ταυτότητα και κατεύθυνση δημιουργώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα. Με αφετηρία το synth-wave και slow motion funk, αποδίδωντας από την μία το αίσθημα της νοσταλγίας, και από την άλλη μία παιχνιδιάρικη και φινετσάτη αισθητική λόγω των beats και drums που χρησιμοποιεί, ο Com Truise έρχεται στο Ρομάντσο σε ένα εκπληκτικό live που θα σας ξεσηκώσει. 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.