«Ο Μπιπ και η Ομπρέλα»

«Ο Μπιπ και η Ομπρέλα»

Η Ομάδα Βωβού Θεάτρου και Παντομίμας Ομπρέλα θα παρουσιάσει στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός την Παρασκευή 31 Μαΐου τη βιογραφία του Μαρσέλ Μαρσώ τιμώντας τον για τα 100+1 χρόνια από τη γέννηση του με την ομώνυμη με τη δική του παράσταση: "Ο Μπιπ και η Ομπρέλα".

Το 2023 γιορτάσαμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου μίμου. Η Δήμητρα Παππά, ηθοποιός, σκηνοθέτης και δημιουργός της Ομπρέλας και των έργων της, είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Παντομίμας και με τη σειρά της, όπως πολλά από τα υπόλοιπα μέλη ανά τον κόσμο, δημιούργησε αυτήν την παράσταση ως φόρο τιμής στη χρονιά των μεγάλων μίμων. Η παράσταση είναι αφηγηματική και περιγράφει τη βιογραφία του Μαρσέλ Μαρσώ από τη γέννησή του έως τον θάνατό του. Ο διάσημος Γάλλος μίμος είχε μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή πορεία μέσα από την προσφορά του στην Αντίσταση την εποχή του Ολοκαυτώματος και αργότερα τις σπουδές του, τις παραστάσεις του και τα βραβεία του, την οποία η Ομπρέλα μας τη μεταδίδει με ευαισθησία και σεβασμό προς το πρόσωπό του.

Απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και σε παιδιά από 10 ετών και πάνω.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ομάδα Ομπρέλα είναι Ομάδα Βωβού Θεάτρου και Παντομίμας. Τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Ιανουάριο του 2023 παρουσίασε την παράσταση "3 Βαλίτσες μακριά από τα Χριστούγεννα" στις πόλεις Βόλο, Χαλκίδα, Καλά Νερά Μαγνησίας και στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά. Τον Ιούλιο του 2022 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παντομίμας στο Βελιγράδι με τις μηκρού μήκους παραστάσεις "Mario & FRida" και "1492". Το 2021 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Παντομίμας στην Ινδία στέλνοντας online την παράσταση "Mario & Frida". Το 2019 συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό Νίκο Μεργιάλη για το video clip του τραγουδιού "Το Φιλί της Ανδρομέδας". Το 2019 και 2018 παρουσίασε στο Φεστιβάλ Βόλου τις παραστάσεις "Μουσικό Κουτί" και "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος" αντίστοιχα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία-Σύλληψη-Ερμηνεία: 
Δήμητρα Παππά
Χορογραφία Tap Dance: Nikki Crithlow/Dance Studio
Φωτογράφιση-Βίντεο: studiosillentblue
Κοστούμια: Φούλα Θεοδωροπούλου
Επιμέλεια Ελληνικών Κειμένων: Νίκος Ταμίας
Επιμέλεια Αγγλικών Κειμένων: Νίκος Παππάς
Επιμέλεια Ήχου: Νίκος Μεργιαλής
Γραφιστική Επιμέλεια: Ελένη Παππά 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
Online: 
https://www.ticketservices.gr/event/mikros-kerameikos-o-mpip-kai-h-
omprela/?lang=el
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
55 λεπτά
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.