Ο Bertrand Lavier στην Bernier/Eliades

Ο Bertrand Lavier στην Bernier/Eliades

Η Γκαλερί Bernier/Eliades παρουσίαζει την ατομική έκθεση του Γάλλου καλλιτέχνη Bertrand Lavier, με τον καλλιτέχνη να εκθέτει για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Από τα τέλη του 1960 ο Bertrand Lavier δημιουργεί ένα σύνθετο και ετερόκλητο σύμπαν που βασίζεται στη συνεχή αναζήτηση και εξερεύνηση των ορίων ανάμεσα στη ζωγραφική και τη γλυπτική, την αναπαράσταση και την αφαίρεση, τη ζωή και την τέχνη.

Μέσα από το ανάλαφρο χιούμορ και τον σαρκασμό που τον διακρίνει, ο Lavier πειραματίζεται συνεχώς, δουλεύοντας πάνω στην ιδέα του καμβά και του έργου τέχνης με σκοπό τη δημιουργία υβριδικών έργων. Με την πιο γνωστή του παρέμβαση, την τεχνική “Van Gogh” όπως ονομάζει ο ίδιος, περνάει μία πυκνή στρώση ιμπάστο σε καθημερινά αντικείμενα όπως, ψυγεία, πιάνο και τραπέζια, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο, τα αντικείμενα της σύγχρονης μαζικής κουλτούρας σε έργα τέχνης. 

Τα έργα που δημιουργεί ο Lavier έχουν ταυτόχρονα μία περίπλοκη ομοιότητα με κοινότοπα, γνώριμα αντικείμενα αλλά και με έργα τέχνης και καλτ αντικείμενα. Εμπεριέχουν το στοιχείο του διαφορετικού, κάτι που δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς, ένα χαρακτηριστικό που δεν ανήκει πουθενά. Μοιάζουν να είναι κάτι που στην πραγματικότητα δεν είναι. Χάριν στην παρέμβαση στου καλλιτέχνη, τα συνηθισμένα αντικείμενα αποκτούν μία ζωγραφική επιφάνεια και αυτό είναι που τους προσδίδει την ποιότητα και το κύρος ενός έργου τέχνης.

Για την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει μια σειρά από καινούργια γλυπτά και ζωγραφικά έργα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.