Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο | 5η χρονιά

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο | 5η χρονιά

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ υψηλού επιπέδου, το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό στην πόλη κάθε φθινόπωρο, επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά και  γίνεται το σημείο σύζευξης της διαπολιτιστικής κουλτούρας. Από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου το Ίδρυμα Schwarz, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour, the Nina von Maltzahn Global Touring Initiative, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη».

«Μία από τις καλύτερες Ακαδημίες του κόσμου» σύμφωνα με το ΒΒC Culture, το Curtis Institute of Music συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, εκπαιδεύοντας εξαιρετικά ταλαντούχους νέους μουσικούς ως «καλλιτέχνες-πολίτες», οι οποίοι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με την τοπική και παγκόσμια κοινότητα μέσω της μουσικής δημιουργίας. Και φέτος, σημαντικοί μουσικοί του Curtis Institute of Music δημιουργούν στη σκηνή του Cotsen Hall (το αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) ένα ατμοσφαιρικό soundtrack με αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Τέσσερις φθινοπωρινές νύχτες γεμάτες μουσική. Τέσσερις νύχτες με κορυφαίες μελωδίες διαχρονικών συνθέσεων. Τέσσερις παραστάσεις που πιστοποιούν τη διαχρονικότητα της κλασικής μουσικής, ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών του αθηναϊκού φιλόμουσου κοινού. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, 20:30
Piano Recital: Janice Carissa, piano

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, 20:30
Vocal Recital: Elizabeth Reiter, soprano
Dennis Chmelensky, baritone
Mikael Eliasen, piano

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, 20:30
Instrumental Chamber Music
Pamela Frank, violin
Chase Park, cello
Janice Carissa, piano

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, 20:30
Farewell Concert, Mixed Chamber Music
Elizabeth Reiter, soprano 
Dennis Chmelensky, baritone
Pamela Frank, violin
Chase Park, cello
Janice Carissa, piano
Mikael Eliasen, piano

* Υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
* Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας.
* Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αμερικάνικης Πρεσβείας.
* Τηλ.: 210-7210536

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.