Νίκος Σκαλκώτας | Mουσική για τσέλο και πιάνο

Νίκος Σκαλκώτας | Mουσική για τσέλο και πιάνο

Δανάη Καρά - Βασίλης Λύκος: μουσικοί διάλογοι καταξιωμένων βιρτουόζων αναδεικνύουν τα έργα για τσέλο και πιάνο του Νίκου Σκαλκώτα, μαζί με έργα του σύγχρονού του ρεπερτορίου. 

Μια καλειδοσκοπική ματιά της εποχής, μέσα από τα ονειρικά τού μεγάλου έλληνα συνθέτη Τρυφερή μελωδία και Μικρή σερενάτα, το ζωηρό Μπολερό, την εκτενέστερη τριμερή Σονατίνα του, με το εσωστρεφές αργό μέρος και τα χαρακτηριστικά δυναμικά γρήγορα μέρη, αλλά και τη μονομερή Σονατίνα του Ζόλταν Κοντάι, τον ουράνιο Ύμνο στην Αιωνιότητα του Ιησού του Ολιβιέ Μεσσιάν και, τέλος, τη μεταρομαντική σονάτα του Σάμουελ Μπάρμπερ, σε αντιστικτική αντιπαραβολή με τις διεθνείς τάσεις του μοντερνισμού.

- Olivier Messiaen: Louange à l’éternité de Jésus [Ύμνος στην αιωνιότητα του Ιησού], 5ο μέρος από το Κουαρτέτο για το Τέλος του Χρόνου, για τσέλο και πιάνο
- Νίκος Σκαλκώτας: Σονατίνα για τσέλο και πιάνο 
                                 Τρυφερή μελωδία
                                 Boléro για βιολοντσέλο και πιάνο        
                                 Μικρή σερενάτα για βιολοντσέλο και πιάνο  

- Zoltán Kodály: Σονατίνα για τσέλο και πιάνο
- Samuel Barber: Σονάτα για τσέλο και πιάνο σε ντο ελάσσονα, έργο 6 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.