Νικόλας Αντωνίου | Un Vent Nouveau

Νικόλας Αντωνίου | Un Vent Nouveau

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει για τέταρτη φορά τον Νικόλα Αντωνίου στη νέα του ατομική έκθεση με τίτλο «Un Vent Nouveau». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και ώρες 17:00 έως 22:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. 

Ο Νικόλας Αντωνίου μετά από μία μικρή απούσία από τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, δημιούργησε και μας παρουσιάζει τη νέα του εικαστική δουλειά. Όσοι τον παρακολουθούν από το 2013 που πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, έως και σήμερα, γνωρίζουν πως το κυρίαρχο στοιχείο στα έργα του ήταν (και είναι) η ανθρώπινη φιγούρα.

Η ειδοποιός διαφορά σε αυτή την έκθεση, έγκειται στο ότι ο θεατής θα δει και έργα που απουσιάζει εντελώς το ανθρώπινο στοιχείο. Ο ΝΙκόλας Αντωνίου όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο. Μέσα από πειραματισμούς επανεξετάζει τη σημασία του χώρου συνθέτοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση. Το ανθρώπινο στοιχείο που ήταν ο ήρωας των έργων του όπως μας λέει «στην πραγματικότητα ήταν «εξαρτώμενο» από τη δυναμική και τη συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί η αφηρημένη ζωγραφική επιφάνεια. Μέσα όμως από την απουσία πλέον της φιγούρας, ο θεατής καλείται να διαχειριστεί αυτή ακριβώς την αλληλεπίδραση και εξάρτηση.»

Στη νέα του εικαστική δουλειά, με έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πνέει «ένας νέος άνεμος», όπως σημαίνει και ο τίτλος της έκθεσης. Πρόκειται για μία «μεταβατική»,έκθεση όπου μέσα από τολμηρές πινελιές, έντονα χρώματα αλλά και φιγούρες συναισθηματικά φορτισμένες, ο Αντωνίου, συνθέτει έργα με τα οποία προσπαθεί να «μιλήσει»για τον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου και τα διάφορα υπαρξιακά ερωτήματα που τον απασχολούν. 

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Νικόλας Αντωνίου γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του 3ου εικαστικού εργαστηρίου στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα (2012), με καθηγητές τους Χάρη Κοντοσφύρη και Μανώλη Πολυμέρη. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 10 ατομικές και πλήθος ομαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε διεθνείς art fairs στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ελβετία. Συνεργάζεται σταθερά με την αίθουσα Τεχνοχώρος από το 2013 και αυτή είναι η 4η ατομική του έκθεση στον χώρο.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.