Νέος κύκλος σεμιναρίων για ενήλικες με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Νέος κύκλος σεμιναρίων για ενήλικες με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Toν Σεπτέμβριο ξεκινά ένας νέος κύκλος σεμιναρίων για ενήλικα άτομα με ΔΕΠΥ. O κύκλος αφορά σε 12 μονόωρες συναντήσεις που θα γίνονται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom, κάθε Πέμπτη στις 19:00, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) – διεθνώς Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) – είναι από τις συνηθέστερες νευροαναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά και συχνά επιμένει και στην ενήλικη ζωή. Η διάγνωσή της στην ενήλικη ζωή είναι συχνά δυσχερής, αφενός λόγω της εσφαλμένης αντίληψης ότι πρόκειται για «παιδική ασθένεια», αφετέρου λόγω της συννοσηρότητας της στην ενήλικη ζωή με αγχώδεις διαταραχές ή διαταραχές της διάθεσης (π.χ. κατάθλιψη).

Ωστόσο, ο αριθμός των ενηλίκων που ζουν με ΔΕΠΥ, συχνά χωρίς να το ξέρουν, είναι  μεγάλος.Οι ενήλικες ασθενείς με ΔΕΠΥ που παραμένουν αδιάγνωστοι υποφέρουν, καθώς αδυνατούν να κατανοήσουν τι τους συμβαίνει, συχνά αποδίδουν τις δυσκολίες στον «κακό τους χαρακτήρα», στην «τεμπελιά» ή τη «χαζομάρα» τους και φυσικά δεν έχουν πρόσβαση σε αποτελεσματική θεραπεία. Η ΔΕΠΥ άλλωστε είναι πολλά περισσότερα από αφηρημάδα ή δυσκολία συγκέντρωσης. Έτσι, συχνά συμπτώματα είναι:

- Δυσκολία στην αντίληψη και την οργάνωση του χρόνου. Δυσκολεύομαι να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά, να βάλω προτεραιότητες και να οργανώσω τη μέρα μου. Μου φεύγει ο χρόνος και δεν τον καταλαβαίνω.

- Αναβλητικότητα. Περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή, χάνω προθεσμίες, τρέχω και δε φτάνω. Αφήνω δουλειές και projects ανολοκλήρωτα, πηδάω από το ένα στο άλλο.

- Παρορμητικότητα. Δυσκολεύομαι να παραμείνω σταθερός/ή σε μια δουλειά ή σε μια σχέση. Βαριέμαι εύκολα. Ξεχνάω ανθρώπους και δυσκολεύομαι να διατηρήσω τις φιλίες μου.

- Ξεχνάω. Αφαιρούμαι. Αποσπάται η προσοχή μου εύκολα. Αφήνω λογαριασμούς απλήρωτους. Δυσκολεύομαι να διαχειριστώ τα οικονομικά μου. Είμαι επιρρεπής σε εθισμούς.

- Δεν μπορώ να συγκρατήσω το θυμό μου και τα νεύρα μου. Έχω ξεσπάσματα. Τα συναισθήματά μου με κατακλύζουν, αισθάνομαι ότι δε μπορώ να τα διαχειριστώ.

Αυτή είναι μια ενδεικτική καταγραφή, καθώς η ΔΕΠΥ επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής του ασθενούς. Στο νέο κύκλο σεμιναρίων θα αφιερωθεί αρχικά χρόνος ώστε οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν σε βάθος και να σκιαγραφήσουν τη δική τους ΔΕΠΥ. Κατόπιν και έχοντας καταλάβει τις δικές τους, ιδιαίτερες δυσκολίες θα δουν πως οι λύσεις που υπάρχουν βρίσκουν μοναδική εφαρμογή στη δική τους εμπειρία.

* Το κόστος συμμετοχής είναι €120 και προκαταβάλλεται προκειμένου να κατοχύρωθεί η θέση.
* Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο info@mentalhealthathens.com ή καλέστε στο 6936 031154
* Το σεμινάριο συντονίζει η Ευγενία Καραμάνη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (MSc) - Ψυχοθεραπεύτρια. Η Ευγενία Καραμάνη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Κλινική Ψυχολογία από το Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο (Suma Cum Laude) και ειδικεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και στη Ψυχαναλυτική Ψυχοδυναμική Θεραπεία ενηλίκων και παιδιών. Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής. Συνεργάζεται εθελοντικά με το σωματείο ADHD Ελλάδος για την υποστήριξη ασθενών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, όπου παραδίδει σεμινάρια διαχείρισης της ΔΕΠΥ σε ενήλικες καθώς και συνεδρίες διαλογισμού με βάση την ενσυνειδητότητα (mindfulness).

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.