Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι | Μουσείο Μπενάκη

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι | Μουσείο Μπενάκη

Στην έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι», που πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2024,15 ανερχόμενοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν το έργο τους, αναδεικνύοντας σύγχρονες οπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τη φρεσκάδα της νεότερης γενιάς στη φωτογραφία.

 

Πρόγραμμα Νέων Φωτογράφων

Η έκθεση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εναρκτήριου Προγράμματος Νέων Φωτογράφων, το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτέχνιδων και καλλιτεχνών να αποκτήσουν βήμα στον εικαστικό χώρο και επιχειρεί να αναδείξει τη φωτογραφική παραγωγή πολλά υποσχόμενων δημιουργών ηλικίας έως και 35 ετών από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να υπερβεί τα όρια του μεμονωμένου εκθεσιακού γεγονότος. Ευελπιστεί να αποτελέσει ένα σχήμα δράσεων παρουσίασης, δικτύωσης, εκπαίδευσης, καλλιτεχνικής έρευνας και φιλοξενίας, με στόχο την ενθάρρυνση των νέων δημιουργών και την ανάδειξη της σύγχρονης φωτογραφικής παραγωγής.

Στον πυρήνα των δράσεων είναι η διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζει το έργο των επιλεγμένων δημιουργών, η οποία φιλοξενείται την περίοδο αυτή στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

 

Καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν:

Ειρήνη Ανδρουλάκη, Εύα Βέη, Ευτυχία Βλάχου, Θωμάς Γιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Ζηργάνος Καζολέας, Κωστής Καραμπίνας, Γιώργος Καψαλάκης, Ελεάνα Κωνσταντέλλος Αντρέ, Αλεξάνδρα Μασμανίδη, Αριάνα Νταρβίς-Ταμπάρ, Μαρία Ντενίζ Ντεσσιμό, Δανάη Παναγιωτίδη, Παναγιώτης Ρόντος, Δημήτρης Σιώκης, Αριάδνη Χριστοφορίδου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.