Νέες διαδρομές, κύκλος προβολών σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου

Νέες διαδρομές, κύκλος προβολών σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Πρεσβεία της Ισπανίας και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν τον κύκλο προβολών σύγχρονων ισπανικών ταινιών Νέες Διαδρομές. Οι προβολές πραγματοποιούνται 1 και 2 Δεκεμβρίου 2021 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Φέτος, ο Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου «Νέες διαδρομές» παρουσιάζει ενδιαφέρουσες και καινοτόμες προτάσεις μιας νέας γενιάς κινηματογραφιστών. Τα ντοκυμαντέρ έχουν εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα, αν και η μυθοπλασία διατηρεί τον χώρο της με μια ταινία συλλογικής σκηνοθεσίας, η οποία εκπλήσσει για τη φερεγγυότητα που μπορεί να έχει μια σχολική εργασία. Οι ταινίες αντιπροσωπεύουν ανησυχίες που προσφέρουν μια ανάσα φρέσκου αέρα στην ισπανική κινηματογραφική βιομηχανία. Με την πολυφωνία ως χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του Κύκλου, κάθε μία από τις τέσσερις ταινίες που θα προβληθούν υπερασπίζεται τη δική της προσωπική και πρωτότυπη κινηματογραφική πρόταση.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Τετάρτη 1/12

18:00: «Η Κόρη κάποιου»

Σκηνοθέτες: των Μαρθέλ Αλκάνταρα Φλόρες, Χούλια ντε Παθ Σόλβας, Σάρα Φαντόβα Μπαρένα, Ένρικ Βιλανγκέλιου-Αρνέγια, Αλεχάντρο Μαρίν, Κάρλος Βιγιαφίνα Πελάεθ, Χεραρντ Βιντάλ Κορτές, Θέλια Χιράλντο Λοθάνο, Γκιγιέμ Γκαγιέγκο Μπερτράν, Βαλεντίν Γκαγιέγκο Βερτρίνας, Βαλεντίν Μούλιας και Πολ Βιντάλ Ρίβας

Διάρκεια: 71΄

Έτος παραγωγής: 2019

Έτος παραγωγής: 2019

Σύνοψη: Η Έλι είναι δικηγόρος και έγκυος. Την μέρα που πρόκειται να πραγματοποιήσει την προφορική ακρόαση μιας προβαλλόμενης στα ΜΜΕ δίκης, την οποία προετοίμαζε μαζί με τον πατέρα της -διάσημο δικηγόρο από τη Βαρκελώνη– αυτός εξαφανίζεται.

19:15: «Oscuro y Lucientes»

Είδος: ντοκιμαντέρ

Σκηνοθέτης: Σαμουέλ Αλαρκόν

Διάρκεια: 83΄

Έτος παραγωγής: 2018

Σύνοψη: Το σώμα του Γκόγια ξεχάστηκε σε ένα πάνθεον του Μπορντό. Δεκαετίες αργότερα, η έκπληξη όσων παρευρέθηκαν στην εκταφή ήταν τεράστια: το κεφάλι του είχε κλαπεί.

Πέμπτη 2/12

18:00: «Όλες οι Γυναίκες που γνωρίζω»

Είδος: ντοκιμαντέρ

Σκηνοθέτης: Ξιάνα ντο Τεϊσέιρο

Διάρκεια: 71΄

Έτος παραγωγής: 2018

Σύνοψη: Από το προσωπικό στο πολιτικό, οι εμπειρίες διαφορετικών γυναικών δείχνουν πόσο μάτσο και βίαιη παραμένει η ζωή στο δρόμο σήμερα.

19:15: «Young and Beautiful»

Είδος: ντοκιμαντέρ

Σκηνοθέτης: Μαρίνα Λαμέιρο

Διάρκεια: 72’

Έτος παραγωγής: 2018

Σύνοψη: Ο Πότι, ο Νάις, ο Ιονέ και ο Ντας είναι νέοι που έχουν αποφασίσει να ζήσουν με τους δικούς τους όρους. Αλλά όταν φτάνουν κοντά στα τριάντα τους, μια βαθιά ανησυχία αρχίζει να τους κατατρώει: είναι ακόμα μακριά από το να είναι οι ανεξάρτητοι, σίγουροι και παθιασμένοι ενήλικες που πάντα ονειρευόντουσαν.

* Για την είσοδο σας στο χώρο απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.