Νάνσυ Παπαδοπούλου | «Άνθρωποι με Ιστορίες»

Νάνσυ Παπαδοπούλου | «Άνθρωποι με Ιστορίες»

Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει την έκθεση της Νάνσυ Παπαδοπούλου με τίτλο «Άνθρωποι με ιστορίες» από τις 28 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 6 Ιανουαρίου 2023. 

Η Νάνσυ Παπαδοπούλου δουλεύει με μεικτές τεχνικές. Κινείται ανάμεσα στη ζωγραφική, τη φωτογραφία και την εγκατάσταση με στόχο να περιγράψει την πολυπλοκότητα του καθημερινού.

Οι Άνθρωποι με Ιστορίες συνιστούν μια ενότητα ζωγραφικών έργων μικρών διαστάσεων που συχνά ενσωματώνονται τον τίτλο τους, απευθύνονται στον θεατή, συνομιλούν ή σκέφτονται. Η επιλογή του μικρού μεγέθους, όχι τυχαία, επιβάλλει την προσέγγιση, το σκύψιμο πάνω στην εικόνα, τη στιγμή που η γραμμή είναι ελλειπτική, και ο χώρος σχεδόν δισδιάστατος. Οι μικρές αντιφάσεις της ζωής, το γκροτέσκο, η επιφάνεια, το βάθος, οι παύσεις, η ροή, ο έρωτας, ο θάνατος, η φάρσα της ύπαρξης.

Τα έργα είναι πάνω σε χαρτί σχεδίου Clairefontaine paint on Gris/Naturel/a Grain. Και κάποιες επιζωγραφισμένες φωτογραφίες με ακρυλική πένα.

Νάνσυ Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Σπούδασε Βυζαντινή Ιστορία της Τέχνης στο Johannes-Gutenberg-Universitat του Mainz της Γερμανίας. Μαθήτευσε κοντά στην ζωγράφο Gabrielle Drechsler, και στον γλύπτη Γιώργο Παπαδόπουλο. Ζει και εργάζεται στο Darmstadt, ως εικαστικός και ιστορικός τέχνης στη γερμανική δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2015 συμμετέχει στο πρόγραμμα Σχολείο Πολιτισμού και Τεχνών στον ίδιο χώρο.Έργα της έχουν εκτεθεί στο Munchen (Μόναχο), στο Mainz, στην Αθήνα και στο Darmstadt. Συνεργάζεται με σκηνικούς καλλιτέχνες σε Ελλάδα και Γερμανία.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 ώρα 19:00

Σχεδιασμός αφίσας/επιμέλεια: Δήμητρα Αποστόλου. 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.