Multiverso #2 | Μία performance από μετανάστες και πρόσφυγες

Multiverso #2 | Μία performance από μετανάστες και πρόσφυγες

Μια διαδραστική περφόρμανς από μετανάστες και πρόσφυγες καλλιτέχνες που εστιάζει στα  ταξίδια και τους αγώνες που τους ενώνουν και στην επιθυμία τους να χτίσουν μια νέα ζωή. 

κράτηση θέσης στο eventbrite

Το Multiverso #2 είναι ένα θεατρικό δρώμενο από και για την εποχή μας, που προσκαλεί το κοινό σε ένα δωμάτιο στο Zoom να παρακολουθήσει και να διαδράσει με μία λάηβ περφόρμανς. Οκτώ μετανάστες και πρόσφυγες καλλιτέχνες από απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές, χωρίς μια κοινή γλώσσα, εφευρίσκουν τρόπους να συνδυάσουν τις δικές τους ιστορίες με τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες και τη μουσική σε ένα ζωντανό και προεγγεγραμμένο πολυμεσικό έργο που αντανακλά κοινούς αγώνες, κοινά ταξίδια και την επιθυμία για καλλιτεχνική δημιουργία στη νέα τους ζωή.

Κάτω από την ομπρέλα του mind the fact, η ομάδα Station Αthens και η POLYPLANITY Productions από την Ελλάδα μαζί με το The Trojan Women Project του La MaMa στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να φέρουν μαζί σε ένα διαδικτυακό χώρο ανθρώπους που δεν είχαν διαφορετικά την ευκαιρία να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο. 

Το Multiverso #1 παρουσιάστηκε για πτρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2020 ως μέρος του φεστιβάλ mind the fact στην Αθήνα. Τώρα στη δεύτερη εκδοχή του το Multiverso #2 επεκτείνει τις ιστορίες των καλλιτεχνών και καλεί το κοινό να τους συναντήσει, να μοιραστεί τις δικές τους μοναδικές εκδοχές της μεταναστευτικής εμπειρίας και να εμπλακεί σε μια αμφίδρομη διάδραση μαζί τους.  

Η ομάδα για την παρουσίαση αυτή συναντιέται από τον Σεπτέμβριο μέσω Ζoom και περιλαμβάνει Αφγανούς, Μπαγκλαντεσιανούς και Πακιστανούς ηθοποιούς που τώρα ζουν στην Αθήνα, Χιλιανούς και Βενεζουελάνους που έχουν μετοικήσει στην Ιταλία και αιτούντες άσυλο που περιμένουν στην Τιχουάνα το εισιτήριο για μια νέα ζωή στις ΗΠΑ.

Το Multiverso διευρύνει τις αναζητήσεις της ομάδας Station Athens που μετά από μια σειρά site-specific παραστάσεων σε θεατρικούς και δημόσιους χώρους δοκιμάζει τις δυνατότητες και τα όρια του ψηφιακού χώρου ως ένα πεδίο όπου δεν υπάρχουν φυσικά σύνορα και οι ευκαιρίες και οι τρόποι καλλιτεχνικής συνύπαρξης και δημιουργίας είναι τελείως διαφορετικοί

Το event παρουσιάζεται ως μέρος του Re-Fest, του ετήσιου φεστιβάλ του Culture Hub που φέρνει κοντά καλλιτέχνες, ακτιβιστές και ειδικούς στις νέες τεχνολογίες για να εξευρευνήσει το ρόλο μας στη συνδιαμόρφωση του μέλλοντος.

Σκηνοθέτριες: 

Sara Galassini και Onni Johnson - The Trojan Women Project 
Γιολάντα Μαρκοπούλου - Station Athens Group
Ερατώ Τζαβάρα - Video Artist

Σύμβουλος για την Tijuana: Adam Parker 
Φωτογραφίες στην Tijuana: Rosie Hin

Ηθοποιοί:
Chalil Ali Zada - Αφγανιστάν/Ελλάδα
Hossein Amiri - Aφγανιστάν/Ελλάδα
Giovanny Escalona - Βενεζουέλα/Ιταλία 
Alan Jorquera - Χιλή/Ιταλία 
Aidim Joymal - Μπανγκλαντές/Ελλάδα 
Ramzan Mohammad - Πακιστάν/Ελλάδα 
Winston MG - Βενεζουέλα/Τιχουάνα 
Bel Atis Pitir Seye - Αϊτή/Tιχουάνα

Μια παραγωγή  www.polyplanity.com / www.mindthefact.gr

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.