Μουσικός Σεπτέμβριος στο café του Νομισματικού Μουσείου

Μουσικός Σεπτέμβριος στο café του Νομισματικού Μουσείου

Το café του Νομισματικού Μουσείου, θα φιλοξενήσει δύο όμορφες συναυλίες τον Σεπτέμβριο. Αναλυτικότερα: 

Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου | 21.00

Επί έξι δεκαετίες, ο Γιάννης Σπανός μάς χάρισε αμέτρητες όμορφες μουσικές στιγμές. Προικισμένος με ένα διακριτό και ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό προσωπικό στίγμα, ενσωμάτωσε έναν ευρωπαϊκό αέρα στην ελληνική μουσική σκηνή.

Η επί χρόνια συνεργάτιδα του Χρυσούλα Στεφανάκη με τη συνοδεία πιάνου από τον Σωτήρη Προίσκο θα ερμηνεύσει τα πιο γνωστά τραγούδια του αγαπημένου συνθέτη: «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι», «Άνθρωποι μονάχοι», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Φταίμε και οι δυο», «Μια Κυριακή», «Επειδή σ’ αγαπώ», «Κίτρινη πόλη», «Προσωπικά», «Ιδανικός και ανάξιος εραστής», «Πες πως μ’ αντάμωσες», «Αν μ’ αγαπάς», «Σ’ ένα εξπρές», «Οι Κυριακές στην Κατερίνη», «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, ο Γιάννης Σπανός μελοποίησε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Γιώργου Παπαστεφάνου αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδία, Μίλτου Σαχτούρη και άλλων. Τραγούδια του, εκτός από την Καίτη Χωματά, έχουν ερμηνεύσει οι Αρλέτα, Κώστας Καράλης, Γιάννης Πάριος, Ελένη Δήμου, Χάρις Αλεξίου και άλλοι αγαπημένοι ερμηνευτές.

Παίζουν:
Φωνή | Χρυσούλα Στεφανάκη
Πιάνο & φωνή | Σωτήρης Προίσκος 

* Είσοδος: 5 €
* Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

The Museekers Band
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 | 21.00

Μια νεοσύστατη μπάντα, οι Museekers κάνει το ντεμπούτο της στο café του Νομισματικού Μουσείου. Είναι ένα γκρουπ που μας συστήνεται δυναμικά, δηλώνοντας πως προσπαθεί να κατευθύνεται κόντρα στην αντίξοη αυτήν εποχή και τολμά να αναζητά νέους μουσικούς δρόμους.

Η ορχήστρα ακροβατεί ανάμεσα στην εποχή του 1940 και του 2023, προσφέροντας ένα ιδιαιτέρως ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Μέσα από κλασικά, μοντέρνα, pop, rock, αλλά και έντεχνα, παραδοσιακά μουσικά μονοπάτια, οι Museekers είναι έτοιμοι να μας ταξιδέψουν στην πιο απολαυστική διαδρομή.

Στην εξερεύνηση αυτή, οδηγοί είναι τα δύο βιολιά και συνοδοιπόροι τους ένα πιάνο, ένα κοντραμπάσο, τα τύμπανα και οι γυναικείες φωνές. 

Παίζουν:
Τριαντάφυλλος Βαβάτσικος – Αχιλλέας Τρεμπίτσκας | Βιολί
Παντελής Λεγάκης | Πιάνο
Ορφέας Κωνσταντόπουλος | Κοντραμπάσο
Παναγιώτης Γεννάδης |Τύμπανα
Ειρήνη Καλαμαράκη | Φωνή

* Είσοδος: €5
* Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.