Μουσικό Χωριό 2019 - Εργαστήρια Δορυφόροι

Μουσικό Χωριό 2019 - Εργαστήρια Δορυφόροι

Για δέκατη τρίτη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (2018).

Φέτος, τα εργαστήρια, οι παραστάσεις και οι συμβιωτικές δράσεις των δύο κεντρικών εβδομάδων έχουν σαν άξονα το παλλόμενο σώμα με όλες τις «εγγραφές» του στο χώρο των παραστατικών τεχνών. Από τη θεματική αυτή θα αντληθούν ποικίλες εργαστηριακές δράσεις που εστιάζουν στην εκφραστική επίγνωση του σώματος, στη φωνή, το λόγο, την κίνηση, τον παλμό και τη δόνηση, καθώς και στην ανθρωπολογική έρευνα πεδίου. 

Η διοργάνωση αξιοποιεί όλο τον αρχιτεκτονικό ιστό, τις κτιριακές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Λαυρεντίου ώστε να στεγάσει καλλιτέχνες και επιστήμονες που αναλαμβάνουν δράσεις στα πλαίσια της διοργάνωσης αλλά και να αποτελέσει τόπο συνύπαρξης και φιλοξενίας για πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας.

Από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου 2019 θα λαμβάνουν χώρα τα δύο Εργαστήρια Δορυφόροι:

“Let us sing correctly!”
Seminar on Kodály music pedagogy - 4th edition

Στόχος του σεμιναρίου είναι να μυήσει βιωματικά τους συμμετέχοντες στις αρχές της παιδαγωγικής προσέγγισης και τη μεθοδολογία διδασκαλίας του Ζ. Kodály, όπως αυτές εφαρμόζονται στην Ουγγαρία, και να προσφέρει προτάσεις για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ελληνική δημόσια και ωδειακή εκπαίδευση.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους/καθηγητές όλων των βαθμίδων της μουσικής εκπαίδευσης, σε μουσικοπαιδαγωγούς, σε μαέστρους χορωδιών, σε φοιτητές μουσικών τμημάτων και σε σπουδαστές/αποφοίτους ωδείων που τους ενδιαφέρει η μουσική παιδαγωγική και το χορωδιακό τραγούδι.

και

Masterclass πιάνου με τη μέθοδο Focus Training
Με εμπειρία δεκαετιών στη διδασκαλία πιάνου και αντίστοιχη καλλιτεχνική δραστηριότητα, καθώς και πολυετή εκπαίδευση στη μέθοδο Soundings του Πολωνού σκηνοθέτη Richard Nieoszym και στη Yoga του συστήματος Satyananda, η Λόλα Τότσιου προσεγγίζει ολιστικά τη μουσική διδασκαλία και performance. Προτείνει τρόπους και τεχνικές για μια βαθύτερη συγκέντρωση και διαχείριση του σκηνικού stress, προς όφελος της καλλιτεχνικής δημιουργίας και απόδοσης.

"Είμαι καλλιτέχνης. Το άγχος είναι απαραίτητο." Πότε το άγχος πριν μια performance είναι "δημιουργικό", όπως το αποκαλούμε, και πότε καταστροφικό για τις αποδόσεις μας, αλλά και σε βάθος χρόνου για την υγεία μας;
Μια διαφορετική προσέγγιση της εμπειρίας αυτής από την Λόλα Τότσιου στο Μουσικό Χωριό.


Ολόκληρο το πρόγραμμα εργαστηρίων του Μουσικού Χωριού ΕΔΩ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.