Μουσική παιδική παράσταση | «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο»

Μουσική παιδική παράσταση | «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο»

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και η καλλιτεχνική ομάδα thea-tree παρουσιάζουν τη διαδραστική μουσική παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο».

Το έργο ξεκινά με αφορμή το κλασικό μουσικό παραμύθι που έγραψε ο Σεργκέι Προκόφιεφ στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας. Στο «...παγίδα για πιάνο» όμως, τα πράγματα αλλάζουν! Τα μουσικά θέματα του παραμυθιού ερμηνεύονται ζωντανά από μία πιανίστρια επί σκηνής και γίνονται αφορμή για παιχνίδια με στόχο τα παιδιά-θεατές να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο και να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τα άγρια ζώα και το φυσικό περιβάλλον.

Στο τέλος της παράστασης, ηθοποιοί, μουσικοί και κοινό ενώνονται μέσα από το τραγούδι οδηγώντας τα παιδιά στην ευχαρίστηση της μουσικής δημιουργίας.

Συντελεστές της παράστασης:
Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης
Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρύσα Νταούλη, Γιάννης Ιωάννου
Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου
Artwork: Μαρκέλλα Δουζενάκη
Παραγωγή: Καλλιτεχνική ομάδα "thea-tree"

Διάρκεια: 60'

Ηλικίες: 3,5-8 ετών

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.