«Μουσική, Φυσική και Μαθηματικά»: Μία Επίδειξη Πειραμάτων!

«Μουσική, Φυσική και Μαθηματικά»: Μία Επίδειξη Πειραμάτων!

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι σχέση έχει η Μουσική με τα Μαθηματικά;

Πώς φτιάχτηκε η πρώτη μουσική κλίμακα και ποια είναι η σχέση της με τη Φυσική;

Τι είναι τα στάσιμα κύματα και πώς σχετίζονται με τα μουσικά όργανα;

Μπορούμε να «δούμε» τα ηχητικά κύματα;

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα fractals, η χρυσή τομή και η συμμετρία με τη μουσική;

Αν οι παραπάνω ερωτήσεις έχουν κεντρίσει την περιέργειά σου και θέλεις να «έχεις» τις απαντήσεις μπροστά σου, τότε θυμήσου ότι δημιουργήθηκε στην πόλη η πιο cool επίδειξη πειραμάτων, από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Μιλάμε φυσικά για την «Μουσική, Φυσική και Μαθηματικά», το πρόγραμμα που επιθυμεί να ανοίξει νέους δρόμους στην σκέψη σου και σίγουρα δεν θα σε αφήσει… σε ησυχία.

Μάθε εδώ πώς μπορείς να κρατήσεις θέση για να ανακαλύψεις πρώτος/η, τη στενή σχέση μεταξύ Μουσικής, Φυσικής και Μαθηματικών, μέσα από εντυπωσιακά πειράματα. Και γιατί όχι… φέρε και τους κολλητούς/ές σου μαζί.

Πού θα έρθεις για να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα: Μα φυσικά στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο Παλαιό Φάληρο, που δημιουργήθηκε για σένα, τον νέο άνθρωπο, και  στόχο έχει να σε φέρει πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, έναν κόσμο που μερικές φορές μοιάζει μυστήριος και απόμακρος, αλλά είναι μαγικός και μπορείς σίγουρα να τον κατακτήσεις.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.