«Μορμόλης» & «Είμαστε Πάτσι» | Εορταστικές Παραστάσεις μέχρι 15/1/23

«Μορμόλης» & «Είμαστε Πάτσι» | Εορταστικές Παραστάσεις μέχρι 15/1/23

Το γέλιο σώζει τα παιδιά και ο Μορμόλης τα Χριστούγεννα! Η Συντεχνία του Γέλιου κράτησε το πιο μουσικό έργο του ρεπερτορίου της για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Μαζί με την φετινή επιτυχημένη παράσταση, «Είμαστε Πάτσι», επανέρχεται και ο «Μορμόλης». Ένα καλλιτεχνικό λαϊκό γεγονός, για μικρούς και μεγάλους, με συναυλιακά χαρακτηριστικά. Τα διαχρονικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού ξεσηκώνουν και παρασέρνουν το κοινό. Επίσης ο «Μορμόλης» εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο την προέλευση, το σκεπτικό και σίγουρα την επιμονή της Συντεχνίας του Γέλιου σε αυτό το είδος θεάτρου.

Ο «Μορμόλης» είναι το πέρασμα από το παραμύθι στο ρεαλισμό. Μέσα από τις ιστορίες του τα παιδιά δίνουν λύσεις στα πιο σύνθετα κοινωνικά ζητήματα με κοινό νου, αγάπη, αυθάδεια και μπόλικη πλάκα. Η σκηνοθεσία είναι των Γιώργου Παλούμπη και Βασίλη Κουκαλάνι και ακούγονται τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού.

Διανομή: Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Δήμος Μαμαλούδης.

Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 5 ετών.

 

Η κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» είναι επίκαιρη καθώς πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και δίνει στα παιδιά έδαφος για γόνιμη κριτική, λυτρωτική σάτιρα, δημιουργικό προβληματισμό και πολύ πολύ γέλιο.

Σε αυτό το έργο τα παιδιά καταρίπτουν την κυρίαρχη λογική που διαχωρίζει και αποδίδει συγκεκριμένους ρόλους στο θηλυκό και στο αρσενικό. Οι sold out παραστάσεις συνεχίζονται και επιχειρούν να κάνουν φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα που τα ακολουθούν. Ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια τα Χριστούγεννα.

Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Κουκαλάνι. Τη μουσική υπογράφουν η Άννη Θεοχάρη και η Χαρά Γιαννούλα.

Διανομή: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου.

Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Ημερομηνίες εορταστικής περιόδου 2022-2023
(με πρώτη παράσταση την «Είμαστε Πάτσι» και δεύτερη τον «Μορμόλη»):
26 Δεκ 11:30 & 14:30
27, 30 Δεκ 14:30 & 17:00
02 Ιαν 11:30 & 14:30
06 Ιαν 14:30 & 17:00
07, 08, 15 Ιαν 11:30 & 14:30


* Διάρκεια: 90’ με διάλειμμα
* Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr | Συντεχνία του Γέλιου | Ταμείο Θεάτρου
* Πληροφορίες: 2103464380

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.