Μην έρθεις νύχτα

Μην έρθεις νύχτα

Σε ένα λίγο πιο δυστοπικό lockdown από αυτό που ζήσαμε, το πτώμα του Σωτήρη κείτεται νεκρό στα σκαλιά της πολυκατοικίας του, άγρια χτυπημένο. Στην απέναντι πολυκατοικία, ο Ορέστης, συγκατοικεί με μια Σκιά. Η Ελένη, η κοπέλα του Σωτήρη, προσπαθεί να διαχειριστεί το πένθος της και να μάθει τι του συνέβη, ενώ ο Φώτης, ο περαστικός που ανακάλυψε το πτώμα, αποφασίζει να μείνει και να την βοηθήσει. Η αστυνομία κυκλώνει όλο και περισσότερο την περιοχή. Η Σκιά παίζει με τις σκιές και όλα αρχίζουν να περιπλέκονται.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Θεωρούμε ότι ως κοινωνία έχουμε την ανάγκη να ξανά βιώσουμε τις ιστορίες μας μέσα από τον μύθο, γι’ αυτό επιλέξαμε αυτό το έργο. Για κάποιους το “Μην έρθεις νύχτα” μπορεί να είναι ιστορίες αγάπης, για άλλους μία βίαιη έκφανση της πραγματικότητας, για εμάς όμως είναι ένα ταξίδι συνειδητοποίησης. Όλοι έχουμε τις ιστορίες μας, πολλές φορές κλεινόμαστε σ’ αυτές και ξεχνάμε τους γύρω μας. Αν όμως μπορέσουμε να μοιραστούμε αυτές τις ιστορίες ο ένας με τον άλλον, ίσως βρούμε συγκλίσεις, ίσως ο πόνος μας να πατάει στις ίδιες νότες αυτής της παράφωνης συμφωνίας. Τότε υπάρχει περιθώριο για αλλαγή. Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε χάσει, ποιους-ες-α έχουμε χάσει, μόνο τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Ένα πτώμα κείτεται νεκρό έξω από την πόρτα μιας πολυκατοικίας, μία πανδημία, μία ακόμα ευκαιρία καταστολής. Το πτώμα χάνεται. Αποκοπή από την μνήμη. Αυτή η οικειότητα με ανατριχιάζει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γιώργος Λαμπίρης
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Φρουδαράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Φραγκέλλη
Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Νίκος Τσελίκος
Σχεδιασμός φωτισμού: Μαριέττα Παυλάκη
Επιμέλεια κίνησης: Βλάσσης Χρυσικόπουλος
Φωτογραφίες- βίντεο- σχεδιασμός αφίσας: Κωνσταντίνα Ψαρρού (Cone_be)
Πρωτότυπη μουσική: Ιωάννα Φρουδαράκη
Social Media: Πηνελόπη Ρόδη
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Ιωάννα Φρουδαράκη, Νίκη Φραγκέλλη, Γιώργος Λαμπίρης
Βοηθοί παραγωγής: Κατερίνα Περλιάνη, Άρης Καλαβρός, Βασιλική Πουλάκη
Εκτέλεση Παραγωγής: Bow Theatre Group

Παίζουν: Βλάσσης Χρυσικόπουλος, Γιάννης Αξιώτης, Χρήστος Δερβεντζής, Άρης Καλαβρός, Κατερίνα Περλιάνη, Νίκη Φραγκέλλη, Γιώργος Λαμπίρης

Διάρκεια παράστασης: 80’

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.