ΑΝΑΒΟΛΗ | Mήλα, Ζάχαρη, Κανέλλα | Θέατρο Φούρνος

ΑΝΑΒΟΛΗ | Mήλα, Ζάχαρη, Κανέλλα | Θέατρο Φούρνος

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Φούρνος ξεκινά και πάλι και περιμένει τους μικρούς της φίλους με ασφάλεια, με τις τηρούμενες αποστάσεις και όλες τις προβλεπόμενες υποδείξεις. Οι παραστάσεις προσαρμόστηκαν και αυτές στα νέα δεδομένα, χωρίς να χάσουν όμως την μαγεία τους, τον ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα. Τα έργα παραμένουν διαδραστικά με διαφορετικό τρόπο που επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν από τη θέση τους, χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους ηθοποιούς και τα αντικείμενα της παράστασης.

Η παράσταση «Μήλα, Ζάχαρη, Κανέλλα» που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές συνεχίζει να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της», ανανεωμένη για 13η χρονιά. Το έργο, που απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών, είναι διαδραστική παράσταση με δύο ηθοποιούς, κούκλες και ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Η παράσταση δείχνει με απλό τρόπο στο παιδί την έννοια της ανταλλαγής, της αλληλεγγύης και προσφοράς και τη δύναμη της θέλησης, της αλληλοϋποστήριξης και της αισιοδοξίας. Έννοιες που το βοηθάνε να αποκτήσει συναίσθηση και κατανόηση. Η θέληση της Γιαγιάς να βοηθήσει ξεπερνάει την δικιά της ανάγκη να φτιάξει μηλόπιτα. Το γεγονός ότι τελικά βρίσκει μήλα και κάνει την μηλόπιτα, δείχνει στα παιδιά ότι οι καλές πράξεις ανταμείβονται και με το παραπάνω. Επιπρόσθετα η παράσταση προσφέρει μία καλή αφορμή για αριθμητικά παιχνίδια όπου τα παιδιά μπορούν να μετράνε μήλα και κεράσια.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως με απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια! Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον να ανταλλάξει τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Πρόκειται για διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο .

Επιμέλεια-Διασκευή : Ελεάννα Σαντοριναίου
Προσαρμογή διαλόγων : Ευγενία Μαραγκού
Σκηνογραφία - Κούκλες : Άννα Σαντοριναίου
Σκηνικά :Ευγένιος Αρβανιτάκης
Μουσική πρωτότυπη : ABC (Alternative Blues Company)
Φωτογραφίες - poster: Χρήστος Συμεωνίδης
Τεχνικός υπεύθυνος –φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος
Ταμείο- επικοινωνία: Αριάδνη Φυτοπούλου
Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

* Διάρκεια παράστασης 50’
* Πληροφορίες: 210.6460748 | info@fournos-culture.gr

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.