Μήλα Ζάχαρη Κανέλλα | Για 14η χρονιά στο Θέατρο Φούρνος

Μήλα Ζάχαρη Κανέλλα | Για 14η χρονιά στο Θέατρο Φούρνος

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Φούρνος ξεκινά και πάλι και περιμένει τους μικρούς της φίλους με ασφάλεια ,με τις τηρούμενες αποστάσεις και όλες τις προβλεπόμενες υποδείξεις. Οι παραστάσεις προσαρμόστηκαν και αυτές στα νέα δεδομένα χωρίς να χάσουν όμως την μαγεία τους, τον ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα. 'Ετσι λοιπόν τα έργα παραμένουν διαδραστικά με ένα διαφορετικό τρόπο, που επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν αυτή τη φορά από την θέση τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους ηθοποιούς και τα αντικείμενα της παράστασης.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή ΝΟΣΗΣΗΣ. 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 5 ΕΩΣ 11  ΕΤΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (SELF-TEST).

Η παράσταση «Μήλα Ζάχαρη Κανέλλα» που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες  θεατές συνεχίζει να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της», ανανεωμένη για 14η χρονιά!

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με δύο ηθοποιούς και κούκλες, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά. Δείχνει με απλό τρόπο στο παιδί τη δύναμη της θέλησης, την αξία της ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη, τη δύναμη της αισιοδοξίας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Έννοιες που το βοηθάνε να αποκτήσει συναίσθηση και κατανόηση.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια! Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει  μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Η θέληση της Γιαγιάς να βοηθήσει ξεπερνάει την δικιά της ανάγκη να φτιάξει μηλόπιτα. Το γεγονός ότι τελικά βρίσκει μήλα και κάνει την μηλόπιτα, δείχνει στα παιδιά ότι οι καλές πράξεις ανταμείβονται και με το παραπάνω. Επιπρόσθετα η παράσταση προσφέρει μία καλή αφορμή για αριθμητικά παιχνίδια όπου τα παιδιά μπορούν να μετράνε μήλα και κεράσια.

Ένα διαδραστικό παραμύθι  για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία  για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο .

Επιμέλεια-Διασκευή  : Ελεάννα Σαντοριναίου
Προσαρμογή διαλόγων : Ευγενία Μαραγκού
Κούκλες : Άννα Σαντοριναίου
Σκηνικά  : Χρήστος ΣυμεωνίδηςΜουσική πρωτότυπη  : ABC (Alternative Blues 
Company)
Φωτογραφίες - poster: Χρήστος Συμεωνίδης
Τεχνικός υπεύθυνος –φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος
Ταμείο- επικοινωνία: Αριάδνη Φυτοπούλου
Παίζουν  : Ευγενία Μαραγκού , Ματίνα Δημητροπούλου

* Κάθε Σάββατο στις 17:30
* Για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών
* Διάρκεια παράστασης: 50’
* Πληροφορίες: 210.6460748 | info@fournos-culture.gr 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.