Μικρού μήκους ελληνικές ταινίες στην Ανδόρα

Μικρού μήκους ελληνικές ταινίες στην Ανδόρα

Από σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, η Weirdwave  εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία στον κινηματογράφο ΑΝΔΟΡΑ. Τη σεζόν 2021-2022, και κάθε εβδομάδα, ο κινηματογράφος θα προβάλλει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής, πριν από την προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα.

Η αρχή γίνεται από σήμερα με την ταινία του Βασίλη Καλαμάκη Ο φοιτητής (8'), μία ταινία μυθοπλασίας στο πνεύμα των ημερών, καθώς, εμπνευσμένη από το αληθινό γεγονός, αφηγείται τι συνέβη μέσα στο τανκ που εισέβαλε  στο Πολυτεχνείο. "Φοιτητής" άλλωστε ήταν ένα από τα προσωνύμια που έδωσαν οι καθεστωτικοί στο άρμα που εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Στην ταινία, παρακολουθούμε την ιστορία του πληρώματος του μοιραίου άρματος από την στιγμή της λήψης της εντολής μέχρι την εισβολή. Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Πυρπασόπουλος .

Παράλληλα, πριν την βραδινή προβολή  (22.00)  της ταινίας Βαβέλ –Από τη Σιωπή στην Έκρηξη του Μελέτη Μοίρα, θα παίζεται και η μικρού μήκους ταινία του σκηνοθέτη  Silence που διαπραγματεύεται τη δυσκολία των ανθρωπίνων σχέσεων.

Ο προγραμματισμός έως τον Ιανουάριο περιλαμβάνει από το Brutalia-days of labour του Μανώλη Μαυρή  (βραβείο CANAL+ στην Εβδομάδα της Κριτικής των Κανών,  Χρυσός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Δράμας), μέχρι την πολυβραβευμένη ταινία To τέλος του πόνου (Μία πρόταση) της Ζακλίν Λέντζου (παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο) και το Ίσκιωμα του Κώστα Γεραμπίνη.

Το πρόγραμμα, μέχρι στιγμής, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

18/11: Ο φοιτητής  (8'),  Βασίλης Καλαμάκης (17.30)

           Silence (8'), του Μελέτη Μοίρα (22.00)

25/11: Τo τέλος του πόνου (Μία πρόταση) (14'),  Ζακλίν Λέντζου

2/12: Μελατονίνη (13'), Νίκος Πάστρας

9/12: A summer place (21'),  Αλεξάνδρα Ματθαίου

16/12: Ίσκιωμα (15'), Κώστας Γεραμπίνης 

23/12: Goads (15'), Ίρις Μπαγλανέα

30/12: Brutalia, days of labour (26'), Μανώλης Μαυρής

6/1: Happy (8'), Γιούλη Αναστασοπούλου

13/1: Souls all unaccompanied (26'),  Γιώργος Τελτζιδης.

Κατά την διάρκεια των γιορτών θα προβληθούν επίσης οι ταινίες «Τοπίο με καλύβα και δάσος» (3') του Ηλία Δ.Δούλη και το «Γιαφ-Γιουφ» (4', animation) της Αθηνάς-Γεωργίας Κουμελά.

Από Γενάρη θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες δουλειές των δύο τελευταίων ετών.

Η προβολή των μικρού μήκους ταινιών θα πραγματοποιείται συνήθως στην πρώτη (απογευματινή) προβολή του κινηματογράφου, ενώ οι θεατές θα μπορούν να τις παρακολουθούν στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.

Η Weirdwave ευχαριστεί θερμά τους δημιουργούς για την παραχώρηση των ταινιών τους.

INFO

http://www.weirdwave.gr/

https://www.youtube.com/channel/UCF9Dj8Vq2W1QIqbTS80SanQ

https://www.facebook.com/WEIRDWAVE.GR

https://www.instagram.com/weirdwavegr/

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.