Μικροί Ηρακλείδες ξανά σε δράση! |Stem & Art Camp

Μικροί Ηρακλείδες ξανά σε δράση! |Stem & Art Camp

Η πολύ ενδιαφέρουσα αστική κατασκήνωση της πόλης μας, σε ένα κτήριο κόσμημα, στην γραφική και ήσυχη γειτονιά του πεζόδρομου της Ηρακλειδών, περιμένει και φέτος τα παιδιά για μέρες δημιουργίας, γνώσης, παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς ταυτόχρονα!

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου το Μουσείο παραδίδεται στα παιδιά. Μια κατασκήνωση με εργαστήρια που αφορούν στον αρχαίο ελληνικό τεχνολογικό πολιτισμό αλλά με τη χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα high tech ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

1. Γνωριμία με τον τεχνολογικό πολιτισμό
Μέσα από το παιχνίδι με τη Ρομποτική, τον Προγραμματισμό, τη Μηχανική και με τεχνολογίες Laser και 3D Printing, τα παιδιά θα κατασκευάσουν μνημεία της Ακρόπολης αλλά και εφευρέσεις όπως τον μοχλό, την αρπάγη και τον καταπέλτη του Αρχιμήδη, κοχλίες και πολλά άλλα προγονικά high tech επιτεύγματα. Η ενότητα είναι σχεδιασμένη και παρουσιάζεται από την GARAGE 

2. Αρχαία Ελληνικά παιχνίδια
Τα παιδιά φτιάχνουν μια κούκλα από πηλό, μια πλαγγόνα όπως την έλεγαν, με τον τρόπο που παιδιά στην ηλικία τους, χιλιάδες χρόνια πριν το έκαναν. Θα τη χρωματίσουν, θα τη στολίσουν, θα μάθουν να χειρίζονται τον πηλό και τα χρώματα. Η ενότητα σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται από την Ρωξάνη Γιάννου.

3. Διαδραστικές ξεναγήσεις στην έκθεση "Εύρηκα. Επιστήμη Τέχνη και Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων"
Τα παιδιά βλέπουν και αλληλεπιδρούν με τον μηχανισμό που «κρύβεται» μέσα στον κορμό της Θεραπαινίδας, του πρώτου ρομπότ στην ιστορία, γράφουν χρησιμοποιώντας σύμβολα της γραμμικής Β’, στέλνουν κωδικοποιημένα μηνύματα σαν τους Σπαρτιάτες.

4. Κύτταρο
Τα παιδιά μαθαίνουν βασικές έννοιες της βιολογίας μέσα από εικόνες, video και παρουσιάσεις. Η ενότητα σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται από την Αφροδίτη Παγούνη.

* Για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
* Το καθημερινό πρόγραμμα διαρκεί από τις 9:10 έως τις 15:00 (προσέλευση από τις 8:00 και φύλαξη μέχρι τις 16:00), τα γεύματα (κολατσιό, μεσημεριανό) στέλνονται έτοιμα από τους γονείς, και το προσωπικό του μουσείου φροντίζει για το υγιεινό σερβίρισμά τους στα παιδιά.
Η έγκαιρη κράτηση θέσεων εδώ είναι απαραίτητη καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα: 2103461981 και 2112150497 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.