«Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023» | Sianti Gallery

«Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023» | Sianti Gallery

Η Sianti Gallery το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου  στις 12:00 εγκαινιάζει την καθιερωμένη ομαδική έκθεση "Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023". Ένας τίτλος που αποτυπώνει έναν ορισμό για την τέχνη: το "μεγάλο" δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης

Στα έργα παρατηρείται μεγάλη ποικιλομορφία όχι μόνο στην θεματική, αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία τους. Η αλλαγή κλίμακας επηρεάζει τα δομικά στοιχεία του κάθε έργου εξασφαλίζοντας, όμως, μεγάλη εκφραστική ελευθερία σε όλους τους καλλιτέχνες. Με τη ζωγραφική να απευθύνεται πρωτίστως στην όραση, ο θεατής καλείται να παρατηρήσει τον διάλογο, που αναπτύσσεται μεταξύ ενός έργου και του ίδιου του καλλιτέχνη. Από την άλλη, η γλυπτική συνδυάζοντας οπτικά και απτικά στοιχεία εντυπωσιάζει με την υλική της παρουσία, την πλαστική υπεροχή και τον εμπλουτισμό του χώρου.

Στην έκθεση, που αποτελεί πλέον παράδοση για την γκαλερί μας, παρουσιάζονται έργα, τα περισσότερα διαστάσεων 30x30 εκ., νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές. Συμμετέχουν 40 εικαστικοί με παλαιότερα αλλά και νέα έργα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση. Αυτή η ξεχωριστή «συνεύρεση» των καλλιτεχνών, που αποτελεί θεσμό για τις εορταστικές ημέρες, συνδυάζει τις καθημερινές οπτικές εμπειρίες αποκαλύπτοντας την Τέχνη ως δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Και επειδή τα Χριστούγεννα αποτελούν μια εποχή προσφοράς, φέτος στην Sianti Gallery Γιώργος Σταθόπουλος  θα δωρίσει ένα ζωγραφικό έργο με σκοπό ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να προμηθεύεται λαχνούς των 10 ευρώ καθ' όλη την διάρκεια της έκθεσης για να πάρει μέρος στην κλήρωση του έργου του.

Όλα τα έσοδα των λαχνών θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS και ένας τυχερός θα αποκτήσει το έργο του καλλιτέχνη στην κλήρωση που θα γίνει παρουσία της κυρίας Άννης Κατσούλη εκπροσώπου των Παιδικών Χωριών SOS.

Συμμετέχουν οι ζωγράφοι: Ανδριανός Σ., Αγγελίδης Π., Αντωναρόπουλος Χρ., Ασαργιωτάκη Κ., Βαλυράκη Μ., Βαλυράκης Γ., Γιαννακόπουλος Λ., Δημητριάδου Κ., Ιερομονάχου Γ., Κανά Ειρ., Καρράς Χρ., Κούκος Δ., Κουντούρης Μ., Λάβδας Κ., Λάλας Θ., Λατινοπούλου Αθ., Μπελιβανάκη Λ., Παπαϊωάννου Χρ., Πιστώνης Αχ., Σελιμάς Β., Σιάγκρης Π., Σόρογκας Σ., Σπαρτάλης Άγγ., Σπυριούνης Κ., Σταθόπουλος Γ., Τζερμιάς Β., Τόλης Κ., Χανιώτη Δ., Χαντζάρας Απ., Χάρος Μ., Pancess Χρ.

και οι γλύπτες: Αλεξόπουλος Στ., Βαρώτσος Κ., Βλάσσης Δ., Γαβαλάς Στ., Καστρινάκης Αντ., Παναγιωτίδης Αγγ., Ρόκος Κ.

Επιμέλεια έκθεσης: Βασιλική Σιάντη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.