ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη | «Παιδική Θεατρική Ομάδα Εμείς - Εμείς»

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη | «Παιδική Θεατρική Ομάδα Εμείς - Εμείς»

Η Αλίκη Δανέζη Knutsen καθοδηγεί σκηνοθετικά την Παιδική Θεατρική Ομάδα «Εμείς-Εμείς» και παρουσιάζουν τη ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη, σε μια work in progress παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις: Πριν από 5 χρόνια, κάναμε ένα ασύλληπτο πείραμα να ανεβάσουμε τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή στην ολότητα του, με παιδιά 8 χρονών. Το εγχείρημα έγινε στη Πλατεία Κουμουνδούρου με προδιαγραφές κανονικής παράστασης, φωτισμούς, ήχο, μέχρι και χειλόφωνα για τα 6 παιδιά- ηθοποιούς  που υποδύθηκαν όλους τους ρόλους και μετέφεραν το κείμενο στο μεγάλο κοινό που μαζεύτηκε στη Πλατεία για να τους παρακολουθήσει. Την παράσταση υποστήριξε ο σύλλογος Παναθήναια. Η επιτυχία της παράστασης είχε ως αποτέλεσμα να μας προσκαλέσουν στο Μουσείο Μπενάκη όπου η παράσταση επαναλήφθηκε το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου στο Αίθριο του Μουσείου με πάνω από τριακόσιους θεατές.

Τώρα η ομάδα «Εμείς-Εμείς» ανεβάζει τη ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη! Η Μήδεια είναι ένα έργο δυναμικό, που μιλάει για πολλές πτυχές της σημερινής μας κατάστασης, τη δύναμη της γυναίκας, την αδικία, την ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν οι ρόλοι και η ίδια η κοινωνία. Η Μήδεια επαναστατεί λόγω της αδικίας που έχει υποστεί και μιλάει λόγια σοφά για την κοινωνία και τη γυναίκα.  

Η ομάδα των ηθοποιών, σαν μια ροκ/πανκ μπάντα, παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης, τη δύναμη της αλλά και την ευαισθησία της και θέτει προβληματισμούς. Όλους τους ρόλους αντρικούς και γυναικείους του έργου ως επιλογή, υποδύονται κορίτσια 10-13 χρονών. Παράλληλα με την απόδοση του κειμένου, αυτά τα νέα κορίτσια παίζουν μουσική επί σκηνής, τραγουδάνε και χορεύουν.

Οι πρόβες γίνονται εδώ και ένα χρόνο. Όπως επιβεβαιώσαμε με την προηγούμενη παράσταση, υπάρχει μια τεράστια δύναμη στο να ακούμε τα λόγια των αρχαίων κειμένων από νεαρά παιδιά, στη συγκεκριμένη περίπτωση από τις γυναίκες του αύριο!

Η παράσταση διαρκεί 95 λεπτά

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Οκτώ κορίτσια, ηλικίας 10 έως 13 ετών

Δύο αγόρια, 7 και 8 ετών

και ένα μικρό κοριτσάκι 7 ετών

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη Knutsen
Σκηνικά: Νατάσσα Χρυσαφίνη-Κική Πίττα
Κοστούμια: Ανδρέας Αντωνίου
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Μουσική: Στέφανος Σκουλικάρης / Νίκος Πατεράκης
Υποστήριξη παραγωγής: Βάσω Νικολοπούλου
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννα Καρμαλή-Αλίκη Δανέζη Knutsen

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.