Μήδεια από το μουσικό σύνολο GUILLOTINAS

Μήδεια από το μουσικό σύνολο GUILLOTINAS

H Μήδεια, από το μουσικό σύνολο Guillotinas, είναι μια σύγχρονη όπερα δωματίου του Άγγελου Τριανταφύλλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Πόρτα.

Πέντε ηθοποιοί με την συνοδεία πέντε μουσικών, τραγουδούν αφηγούμενοι την τραγωδία του Ευριπίδη. Ο ζόφος της ξενιτεμένης γυναίκας συναντά τον μόχθο του σύγχρονου πρόσφυγα. 

Οι ηθοποιοί τραγουδούν ως ένας ενιαίος πόλος την ιστορία της Μήδειας, χαμένοι σε ένα ακρογιάλι, μετακινούμενοι στο διηνεκές, περιμένοντας πάντα την πολυπόθητη ανάληψη στον Ήλιο. Μέσα σε ένα σκοτεινό κόσμο από μουσικά ηχοχρώματα που συνοδεύει την ασφυξία της Γυναίκας και την αλαζονεία του Άντρα, οι Guillotinas αναζητούν το Φως, την Θυσία και την Έξοδο.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Χριστέλα Γκιζέλη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Χριστίνα Μαξούρη, Γιάννης Πλιάκης, Φοίβος Ριμένας.

Κωνσταντίνος Κούκος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.