ΑΝΑΒΟΛΗ | Μια ζαχαρένια συνταγή | Για 3η χρονιά στο Θέατρο Φούρνος

ΑΝΑΒΟΛΗ | Μια ζαχαρένια συνταγή | Για 3η χρονιά στο Θέατρο Φούρνος

Η «Ζαχαρένια Συνταγή» είναι μια παράσταση που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να τη μοιράζεις απλόχερα όπου μπορείς. Η ιστορία εκτυλίσσεται στον ουρανό. Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη, ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών αλλά κι ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης ο Ρένος. Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά. Όταν μια μέρα, ο Ρένος αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι, αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο. Αυτό όμως δεν είναι και τόσο εύκολο...

Μια παράσταση με χιούμορ και μουσική που έγραψε ο Χρήστος Θηβαίος ειδικά για αυτήν. Ένα έργο πλούσιο σε μηνύματα για τη ζωή. Τα παιδιά συνειδητοποιούν πως υπάρχουν άνθρωποι στη Γη που περνάνε δύσκολα. Όμως με αγάπη και βοήθεια από τους φίλους και την οικογένεια η καθημερινότητα μπορεί να γίνει καλύτερη. Επίσης μαθαίνουν την αξία του να μοιράζεσαι και να βοηθάς τους άλλους ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα θυσιάσεις κάτι δικό σου, γιατί στο τέλος θα νιώσεις κι εσύ καλύτερα. Η παράσταση, έχοντας πολλά επίπεδα ανάγνωσης, μπορεί εύκολα να παρακολουθηθεί από διαφορετικές ηλικίες, από μικρούς αλλά και μεγάλους. Η πλοκή από μόνη της είναι εύκολα κατανοητή κι όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί μπορεί να καταλάβει και τις βαθύτερες έννοιες που αναφέρονται.

Συντελεστές:
Διασκευή Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία:  Ελεάννα Σαντοριναίου
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος
Στίχοι: Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνικά κοστούμια: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Μουργελά
Φωτογραφίες - poster: Χρήστος Σημαιωνίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ματίνα Δημητροπούλου, Ευτυχία Χαραλαμπάκη, Ευγενία Μαραγκού, Δήμος Μαμαλούδης. Ακούγεται η φωνή του Νίκου Νίκα.

* Διάρκεια: 55΄
* Για παιδιά από 3,5 έως και 7 ετών.
* Πληροφορίες: Τηλ. 210.6460748 & 210.6470069

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.