Μια βραδινή πεζοπορία στην Πάρνηθα

Μια βραδινή πεζοπορία στην Πάρνηθα

Αν μια βόλτα στο βουνό είναι καλή ιδέα για την ημέρα, τότε για το βράδυ είναι ακόμη καλύτερη! Έτσι μας λέει η Trekking Hellas και μας προσκαλεί σε μια βραδινή πεζοπορία στην Πάρνηθα, τότε που οι αισθήσεις μας εντείνονται!

Λίγα λόγια για την «περιπέτεια»:
Αφού σουρουπώσει και τα πουλιά πάνε για ύπνο, ξεκινάμε να πεζοπορούμε στο μοναδικό ελατόδασος της Αττικής, στα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Πάρνηθας, δίπλα σε έμπειρους συνοδούς. Το φεγγάρι φωτίζει τον δρόμο - τις νύχτες με πανσέληνο δεν χρειαζόμαστε καν φακούς- και η ηρεμία του δάσους μαγεύει: μόνο τα νερά απ’ τις πηγές και ο αέρας που περνάει ανάμεσα από τις φυλλωσιές των επιβλητικών ελάτων ακούγονται!
Στο μέσον της διαδρομής μας θα κάνουμε στάση στο απέραντο λιβάδι της Μόλας, ένα ονειρεμένο ξέφωτο που μοιάζει με στέκι νεράιδων και ξωτικών, για να παρατηρήσουμε τα αστέρια περιμένοντας ίσως, κάποιο να πέσει. Αφού ξεκουραστούμε κα ξεδιψάσουμε από την γνωστή πηγή της Μόλας με το τρεχούμενο νερό, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής συνεχίζοντας στο μονοπάτι ως το καταφύγιο.

Τεχνικές Πληροφορίες:
Συνολική διάρκεια Πεζοπορίας: 2,5 ώρες
Υψομετρική διαφορά: 140 μ.
Απόσταση πεζοπορίας: 2 χλμ.
Βαθμός Δυσκολίας: 2/5
ΔΕΝ χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία.
Είναι μια διαδρομή κατάλληλη και για παιδιά. (8 ετών +)

Απαραίτητη προϋπόθεση η συμπλήρωση της φόρμας ενδιαφέροντος μέχρι 04/06/2020.
Περισσότερες πληροφορίες: τηλεφωνικά στο 6974871203 (Γιάννης Χέλης), με email στο parnitha@trekking.gr.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.