Μια βόλτα στην οικία Λαζάρου Κουντουριώτη στην Ύδρα

Μια βόλτα στην οικία Λαζάρου Κουντουριώτη στην Ύδρα

Κτισμένη την εποχή της ναυτικής ακμής του νησιού (τέλη 18ου αι.), η οικία Λαζάρου Κουντουριώτη δεσπόζει στη δυτική πλευρά του όρμου της Ύδρας.

Ο πρόκριτος Λάζαρος Κουντουριώτης (1769–1852) υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πολιτικές φυσιογνωμίες της εποχής του, ο οποίος έθεσε τα πλοία, τα πληρώματα και την περιουσία του στην υπηρεσία του Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Στο αρχοντικό του έγιναν σημαντικές διαβουλεύσεις και φιλοξενήθηκαν σημαίνουσες προσωπικότητες της εποχής, Έλληνες και ξένοι.

Το 1979 το αρχοντικό περιήλθε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος από δωρεά του Παντελή Λ. Κουντουριώτη (1900-1978).

Από το 2001, η Ιστορική Οικία λειτουργεί ως μουσείο, παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Ο σημερινός επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την επιβλητική εξωτερική όψη και το ιδιόμορφο εσωτερικό ενός υδραίικου αρχοντικού.

Μπορείτε να επισκεφτείτε όλους τους χώρους της κατοικίας από εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.