Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή! ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ

Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή! ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ

Η παράσταση-εργαστήρι που ενθαρρύνει την εκφραστικότητα και τη δημιουργική φαντασία των παιδιών μέσα από απολαυστική βιωματική μάθηση.

Η ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ, μετά τα συνεχόμενα sold out, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ την επιτυχημένη, διαδραστική παράσταση-εργαστήρι «Μια τελεία...είναι μόνο η αρχή!»...», εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών).

Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματα του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα (!) και όλα θα αλλάξουν στη ζωή του. Μια έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τη χαρά της δημιουργικής διαδικασίας και τη δύναμη της συνεργασίας.

Μια απολαυστική ιστορία δοσμένη με χιούμορ και ευαισθησία που γνωρίζει στα παιδιά τη σημασία της ενσυναίσθησης (να δίνουν αλλά και να δέχονται βοήθεια), αλλά και πόσο σημαντικό είναι να μοιράζονται τα προβλήματά τους με τους άλλους.

Η ιστορία ξυπνάει τη δημιουργική διάθεση στα παιδιά όπου μέσα από το εργαστήρι που ακολουθεί αμέσως μετά, τα ενθαρρύνει με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, να εκφράσουν και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους στη ζωγραφική ξεκινώντας από μια τελεία!

Η παράσταση-εργαστήρι είναι κατάλληλο για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών) και διαρκεί συνολικά 70 λεπτά (μαζί με το εργαστήρι, χωρίς διάλειμμα).
Το εργαστήρι είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με εξωτερικό παιδοψυχολόγο.

Στο Πρώτο Μέρος τα παιδιά παρακολουθούν τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Μια τελεία...είναι μόνο η αρχή!». Στο Δεύτερο Μέρος, με την καθοδήγηση των έμπειρων ηθοποιών, τα παιδιά συμμετέχουν σε μια μεγάλη ομαδική ζωγραφιά με ελεύθερα σχέδια και χρώματα, η οποία γίνεται αφορμή να δημιουργήσουν όλα μαζί μια καινούργια ιστορία. Στο τέλος η μεγάλη ζωγραφιά μένει στην τάξη. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Βασίλης Παπαλαζάρου
Σκηνοθεσία: Ομάδα Ονειρόδραμα
Στίχοι-Μουσικοί: Στέλλα Μουδάτσου-Πάνος Δουκουμόπουλος 
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Επιμέλεια Εργαστηρίου: Χριστίνα Μουδάτσου
Φωτογραφίες; Λευτέρης Μονογυιός 
Εικαστικά: Δάφνη Γιατράκου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Εύα Στυλάντερ
Παραγωγή: Μη αναστρέψιμοι
Παίζουν: Σταυρούλα-Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου

Από το ξεκίνημα της παρουσίασης, η παράσταση-εργαστήρι έλαβε από το 2022 την Αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, και του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.