ΜΕΣΑ | Η εξάωρη performance του Δημήτρη Παπαϊωάννου

ΜΕΣΑ | Η εξάωρη performance του Δημήτρη Παπαϊωάννου

«Τώρα που όλοι έχουμε κάνει παύση για να μείνουμε μέσα, σας παρουσιάζω ολόκληρη την παράσταση ΜΕΣΑ - έξι ώρες, ένα πλάνο, χωρίς επεξεργασία. Χρησιμοποιήστε το για διαλογισμό, για συντροφιά, για αναστοχασμό, σαν ένα νανούρισμα. Ελπίζω σύντομα να ξαναξεκινήσουμε μαζί.»

Τάδε έφη Δημήτρης Παπαϊωάνου και στον προσωπικό του λογαριασμό στο vimeo ανεβάζει για όλους εμάς την εξάωρη performance ΜΕΣΑ που παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2011 στο θέατρο Παλλάς.

Πρόκειται για ένα έργο γεννήθηκε από τη συνάντηση δύο συνθηκών: μίας παράστασης που συμβαίνει αδιάλειπτα, και μίας κατάστασης θεατών που έρχονται, φεύγουν και αλλάζουν θέση μέσα στο θέατρο όποτε επιθυμούν.

Επί σκηνής το έργο ανακυκλώνεται μέσα στον εαυτό του, και ενώ χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς υλικά, τα συνθέτει με τρόπους που δεν επαναλαμβάνονται ποτέ.

Ένα υπνοδωμάτιο στο κέντρο του Παλλάς μετατρέπει τον ιδιωτικό χώρο σε δημόσιο.

Ένα θέατρο στο κέντρο της πόλης ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και προτείνει στον θεατή να δει την σχέση του με το θέαμα σαν ενατένιση τοπίου.

Ένα τοπίο απλών, καθημερινών, ιδιωτικών κινήσεων σε αυτό το εκτεθειμένο σε κοινή θέα δωμάτιο. Οι κινήσεις ξεδιπλώνονται, επαναλαμβάνονται, αραιώνουν και συσσωρεύονται σε μία φαντασία αμέτρητων δυνατοτήτων.

Μία ανοιχτή σύνθεση που βρίσκεται εκεί και προτείνει στον θεατή να φτιάξει την δική του σύνθεση παίρνοντας όποτε θέλει, όσο θέλει.

Το ΜΕΣΑ αντιμετωπίζει το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο, το έργο σαν έκθεμα, και προτείνει στο θεατή τον ρόλο του επισκέπτη.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.