Μελίνα Μερκούρη: 30 χρόνια στην αιωνιότητα

Μελίνα Μερκούρη: 30 χρόνια στην αιωνιότητα

Στις 6 Μαρτίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ημέρα που η Μελίνα Μερκούρη πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας για πάντα στραμμένους τους προβολείς στη θεαματική διαδρομή της στην Έβδομη Τέχνη, το θέατρο και την πολιτική, ως Υπουργός Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των Σπύρου ΑΡΣΕΝΗ και Γιώργου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ, συγγραφέων του βιβλίου «Μελίνα. Μία σταρ στην Αμερική» (Εκδόσεις Πατάκη) και Γιάννη ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, δημοσιογράφου και κριτικού κινηματογράφου.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει μια εξαιρετική επιλογή ανέκδοτων οπτικοακουστικών ντοκουμέντων και μαρτυριών, τόσο με την ίδια όσο και προσωπικοτήτων που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Τα τεκμήρια αυτά θα αναδείξουν τη μοναδική διαδρομή της «τελευταίας Ελληνίδας Θεάς» που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα της στη διεθνή πολιτιστική σκηνή.

Ομιλητές:
Γιώργος ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
, συγγραφέας του βιβλίου «Μελίνα. Μία σταρ στην Αμερική»
Σπύρος ΑΡΣΕΝΗΣ, συγγραφέας του βιβλίου «Μελίνα. Μία σταρ στην Αμερική»
Γιάννης ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ, δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου

 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.