Μεγάλες ταινίες μικρού μήκους | YouTube του Ιδρύματος Ωνάση

Μεγάλες ταινίες μικρού μήκους | YouTube του Ιδρύματος Ωνάση

Οι Μεγάλες ταινίες Μικρού Μήκους είναι εδώ. Για τέταρτη χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει στις οθόνες μας δέκα βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Στις δικές σας οθόνες, με ή χωρίς παρέα, στην ένταση και την ώρα που επιθυμείται, οι δέκα βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους μας καλούν να βουτήξουμε στον μεγάλο κόσμο τους. Σαν καθρέπτες της κοινωνίας, προβάλλουν ρεαλιστικά, συμβολικά ή λυρικά θέματα, όπου πρωταγωνιστούν οι θηλυκότητες, η φύση, τα ετεροκανονικά πρότυπα και στερεότυπα, η νεότητα, η στοργή, ο ρατσισμός, ο έρωτας.

Συντονιστείτε για εικόνες, εμπειρίες και συναισθήματα που χωρούν μέσα σε λίγα λεπτά από τις 16 έως τις 23 Οκτωβρίου στο onassis.org και στο You Tube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Η γραμμή που διαχωρίζει τη μοναχικότητα από τη μοναξιά («Κάκτος»).
Ένα εξωγήινο Πλάσμα που τελικά δεν είναι τόσο ξένο («Μάγμα»).
Καταπνιγμένος αισθησιασμός στα ναυπηγεία του Περάματος («Στον Θρόνο του Ξέρξη»)
Μια αποτυχημένη απόπειρα θανάτου που ανοίγει μια νέα πόρτα ζωής ("Toxic Magnus").
Μια γενέθλια επιθυμία εκπληρώνεται με τη βία και την τρυφερότητα δύο φίλων ("5pm Seaside").
Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για να νιώσει λίγη στοργή («Δάφνη»)
Δύο μεσήλικα ζευγάρια μέσα από τέσσερις εφήβους ("Kiddo").
Ενας αγώνας ποδοσφαίρου, ένας έρωτας και η καταγωγή ως μέσο απαδοχής ή μη ("Pendulus").
Νιώθοντας την πίεση να πετύχεις-μέχρι τελικής πτώσεως ("Tokakis ή What's My name").
Εν μέσω καραντίνας, ένα ζευγάρι περιθωριακών σε μια ακόμα μέρα δουλειάς («Τελευταία Πνοή»).

ΝΕΟ ΣΙΝΕΜΑ, ΝΕΟΙ ΚΟΣΜΟΙ

Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει καταξιωμένους δημιουργούς και νέα ταλέντα, μέσα από την ανάπτυξη σεναρίων και την παραγωγή ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους. Αγκαλιάζει τη διαδικασία της δημιουργίας, της έρευνας και της καλλιτεχνικής εξέλιξης, προσφέροντας υποτροφίες και fellowships. Συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς, όπως είναι η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», με στόχο να ενισχυθεί ο ελληνικός κινηματογράφος μέσα και έξω από τα σύνορα.

Onassis Channel στο You Tube

Το You Tube Channel του Ιδρύματος Ωνάση εκπέμπει από την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, σε όλο τον κόσμο. Το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο You Tube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Παραστάσεις, συναυλίες, podcasts, συναντήσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα. Η ψηφιακή σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση φτιάχνει μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.