Mechanimal & The Vagina Lips | Death Disco

Mechanimal & The Vagina Lips | Death Disco

Η Inner Ear παρουσιάζει την επιστροφή των Mechanimal και του THE VAGINA LIPS.

Οι Mechanimal και ο Vagina Lips επιστρέφουν δισκογραφικά με τα καινούργια τους albums, ''Crux'' και ''Outsider Forever'' αντίστοιχα, και το γιορτάζουν με ένα μοναδικό double bill την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Mechanimal:
Oι Mechanimal είναι ένα industrial οπτικοακουστικό σύνολο με έδρα την Αθήνα το οποίο ιδρύθηκε το 2011 από τον μουσικό παραγωγό Γιάννη Παπαϊωάννου (πλήκτρα).

Η μουσική γλώσσα των Mechanimal μπορεί να αναχθεί σε μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, με συστατικά της στοιχεία τα αντρικά ή γυναικεία φωνητικά, τα οποία μαζί με τα μηχανικά beats, τα shoegaze κιθαριστικά drones και τα παλλόμενα sequencers δημιουργούν ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο αμάλγαμα.

To πρώτο τους, ομώνυμο, άλμπουμ, “Mechanimal”, κυκλοφόρησε το 2012 από την Inner Ear, με τον Freddie F. στα φωνητικά και τον Τάσο Νικογιάννη στις κιθάρες. Επί σκηνής, οι Mechanimal επένδυσαν οπτικά τις εμφανίσεις τους με βίντεο δια χειρός Αγγελικής Βρεττού.

Το δεύτερο άλμπουμ τους, με τον τίτλο “Secret Science”, κυκλοφόρησε το 2014 από την Inner Ear, με τον Κώστα Ματιάτο στις κιθάρες. Για τις ηχογραφήσεις του τρίτου άλμπουμ, ο Γιάννης Παπαϊωάννου επιστράτευσε μια διαφορετική σύνθεση μελών, με την Ελένη Τζαβάρα στα φωνητικά. Το τρίτο άλμπουμ, με το συμβολικό ακρώνυμο “ΔΠΔ” ως τίτλο, κυκλοφόρησε από την Inner Ear τον Ιανουάριο του 2016.

Με το “White Flag Single”, το οποίο ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το χειμώνα του 2019 και προετοιμάζει την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου τους, οι Μechanimal κλείνουν τον κύκλο μιας αποκαλυπτικής διαδρομής, με μοναδικό σκοπό να ξεκινήσουν όλα από εκεί που άρχισαν πίσω στο 2011.

Τα θεατρικά φωνητικά του Freddie F. συναντούν την κιθαριστική παραμόρφωση των καλεσμένων Τζίμη Πολιούδη και Γιώργου Θεοφανίδη, ακριβώς στο σημείο όπου το shoegazing διασπά στις πρώτες του πολύτιμες ύλες το motorik drone ‘n’ roll, έτσι όπως το όρισαν με κάθε τους μικρή ή μεγάλη ιστορία οι Mechanimal στη διάρκεια μιας δεκαετίας που, αν δεν υπήρχαν, θα τους αναζητούσε ως το πιο ιδανικό soundtrack της.

Vagina Lips:
Tο project Vagina Lips ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 στη Θεσσαλονίκη σαν ντουέτο με τους Zimmy Lips (Tζίμη Πολιούδη) κιθάρα, φωνή και Lostinthe (Κωνσταντίνο Ιωσηφίδη) ντραμς, φωνή.

Κυκλοφόρησαν μία ομώνυμη κασέτα (συλλεκτική πλέον) στη Random Tapes το ίδιο έτος.

Το Μάρτιο του 2016 κυκλοφόρησε ψηφιακά από την MO.MI records το Youth In Chaos, ένα μίνι άλμπουμ με 5 τραγούδια.

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Youth In Chaos έγινε και η σόλο εμφάνιση του Zimmy Lips σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή και κάπως έτσι (σε συνδυασμό με την εκκεντρικότητα του ονόματος) έγινε κάπως πιο ευρέως γνωστό το μουσικό project.

Το Μάιο του 2016 αποχωρεί ο Κωνσταντίνος και ο Ζimmy αποφασίζει να μην διαλύσει το project. Τον Αύγουστο του 2016 ηχογραφεί (με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι ο ο μόνιμος ως και σήμερα παραγωγός του project) το άλμπουμ «Athanasia» το οποίο ψηφίστηκε σε πολλά μουσικά sites ανάμεσα στα καλύτερα άλμπουμ του 2016.

Ακολούθησαν οι παρακάτω ψηφιακές κυκλοφορίες: Decadent Life (EP 2016), Elixir (album, 2017), Vernorexia (mini album, 2017), No Career (mini cover album, 2017), Lust For Trash (album, 2017), The Best Days Of Our Lives (2017). Τον Φεβρουάριο του 2018 η Inner Ear κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε limited edition βινύλιο το album “Athanasia”.

O Zimmy σαν Vagina Lips έχει κάνει πολλά live με σημαντικότερα για αυτόν τη συμμετοχή του στα ΨΧ2016, Plissken του 2016, Westside Festival 2, Saristra 2017.

To Νοέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε το album “Generation Y” από την Inner Ear. Το νέο του album “Outsider Forever” θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.