Με το βιβλίο στο Μουσείο

Με το βιβλίο στο Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο μέσα από τη δράση «Με το Βιβλίο στο Μουσείο» έχει σκοπό να ενισχύσει τη σχέση του παιδιού και της οικογένειας με το βιβλίο και να το αναδείξει ως μέσο ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, μάθησης, απόλαυσης, δημιουργικής επικοινωνίας μέσα στο μουσείο. Ξεχωριστά εργαστήρια φιλαναγνωσίας πραγματοποιείται στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με πηγή έμπνευσης  τα εκθέματα και τις συλλογές του. Κάθε εργαστήρι αναπτύσσεται σε διαφορετικό έκθεμα με τη συμμετοχή οικογενειών με παιδιά ηλικίας 3-12 ετών. Πιο συγκεκριμένα, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες αφήγησης και ομιλίας, να δημιουργήσουν με πηγή έμπνευσης τα βιβλία αλλά και τις συλλογές του μουσείου, να παίξουν ρόλους και να συνεργαστούν με συγγραφείς και εικονογράφους.

Το πρώτο εργαστήρι θα υλοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 11:15-12:30, στο έκθεμα «Σοφίτα» με τη συγγραφέα Σοφία Δάρτζαλη.
Ελάτε να ανακαλύψουμε μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού βιβλία που συνδέονται με το έκθεμα και τη εποχή του, να συζητήσουμε για αντικείμενα του παρελθόντος και τη χρήση τους, να φτιάξουμε δικά μας βιβλία και να δημιουργήσουμε τη μικρή μας βιβλιοθήκη της Σοφίτας.

Τα επόμενα εργαστήρια επίσης με τη συγγραφέα Σοφία Δαρτζάλη, θα λάβουν χώρα ως εξής:
-Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 11:15-12:30, στο έκθεμα «Μουσείο των Γραμμάτων» όπου μικροί και μεγάλοι φτιάχνουν μια ιστορία με λέξεις που αρχίζουν από κάθε γράμμα.
-Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 13:30-14:45, στο έκθεμα «Κουζίνα», όπου μικροί και μεγάλοι φτιάχνουν ένα βιβλίο συνταγών με τα αγαπημένα τους φαγητά.
-Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 11:15-12:30, στο έκθεμα «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, πώς κινούμαι;» όπου μικροί και μεγάλοι γράφουν μια ιστορία σχετικά με το κάθε όργανο του σώματος και το ρόλο που αυτό επιτελεί.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 2103312995-6 (Τρίτη-Παρασκευή 09:00-15:00)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.