Με τα μάτια ανοιχτά | Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ 2019

Με τα μάτια ανοιχτά | Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ 2019

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, συνδιοργανώνουν το 5ο Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ «Με τα μάτια ανοιχτά».

Από τις 18 έως τις 21 Απριλίου, η καρδιά του ελληνικού ντοκιμαντέρ θα χτυπήσει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε και όχι μόνο, και να συνομιλήσουμε με
τους συντελεστές τους.

Μέσα στις 4 μέρες του αφιερώματος θα προβληθούν 18 ταινίες ντοκιμαντέρ και θα πραγματοποιηθούν: ημερίδα του ΕΚΟΜΕ, μάστερκλας με τον σκηνοθέτη Κίμωνα Τσακίρη και συζήτηση-στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Καταγράφοντας το αληθινό πρόσωπο του πολέμου». Αφορμή η συγκλονιστική ταινία του Σύρου Talal Dekri, "Of fathers and sons" (υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ταινίας ντοκιμαντέρ 2019) στην οποία ο σκηνοθέτης καταγράφει εκ των έσω την καθημερινότητα της οικογένειας ενός τζιχαντιστή, εστιάζοντας στον τρόπο που αυτός μεγαλώνει τα παιδιά του.

Στο τέλος κάθε προβολής θα γίνεται 10λεπτη συζήτηση με τους δημιουργούς και το κοινό.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.