Με τα λόγια (γίνεται): Χ. Σιορίκης + Ν. Χατζηγεωργίου

Με τα λόγια (γίνεται): Χ. Σιορίκης + Ν. Χατζηγεωργίου

Από μέρα σε μέρα
μικραίνουν σε ηλικία
τα παιδιά του πάρκου [1]

Κρεμαστήκαμε απ' το ζυγό
κι ο κόσμος ήρθε τούμπα
όλα έμοιαζαν τώρα σωστά [2]

[1] Χρήστος Σιορίκης, από “Το πάρκο”, Η πρώτη φορά (εκδ. Αντίποδες, 2018)
[2] Νάντη Χατζηγεωργίου, από την “Παιδική χαρά”, “The Books' Journal”, τ. 51, Ιαν. 2015

Οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στην 3η εκδήλωση της 9ης περιόδου τους, και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν το φετινό «1 + 1»: Δυο νέοι ποιητές, ο Χρήστος Σιορίκης και η Νάντη Χατζηγεωργίου, παρουσιάζουν τις ποιητικές αυτοπροσωπογραφίες τους.

Το πρώτο ποιητικό βιβλίο του Χρήστου Σιορίκη, “Η πρώτη φορά” (εκδ. Αντίποδες, 2018) ήταν υποψήφιο για το Βραβείο του «Αναγνώστη» για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή. Ποιήματα και σύντομα πεζά του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει επίσης μεταφράσει ισπανόφωνη λογοτεχνία (Χ. Κορτάσαρ κ.ά.).

Ποιήματα της Νάντης Χατζηγεωργίου έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά ("The Books’ Journal", "Τεφλόν", "Φρέαρ" κ.ά.), ενώ αναμένεται η έκδοση του πρώτου της βιβλίου.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.