«Με τα λόγια (γίνεται)» | Τα 185α γενέθλια της Έμιλυ Ντίκινσον

«Με τα λόγια (γίνεται)» | Τα 185α γενέθλια της Έμιλυ Ντίκινσον

Την Τετάρτη 20 Μαΐου, λοιπόν, στις 20:30, στο YouTube / metalogiaginetai θα γίνει η πρώτη προβολή της βιντεοσκοπημένης 2ης εκδήλωσης της 5ης περιόδου τού “Με τα λόγια (γίνεται)”, την ημέρα των 185ων γενεθλίων –10 Δεκεμβρίου 2015– της σπουδαίας και δημοφιλούς Αμερικανίδας ποιήτριας Emily Dickinson. Η εκδήλωση είχε γίνει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College και στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης “those little anodynes” με έργα της Ελένης Θεοφυλάκτου και της Εύας Μαραθάκη σε επιμέλεια της Γκέλυς Γρυντάκη.

Συμμετείχαν με ποιήματά τους γραμμένα επί τούτου, σε διάλογο με το έργο της Ντίκινσον, οι ποιήτριες και οι ποιητές: Άννα Γρίβα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Λένια Ζαφειροπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Δήμητρα Κωτούλα, Παυλίνα Μάρβιν, Γιάννα Μπούκοβα, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Χρήστος Σιορίκης, Δανάη Σιώζιου και Μαρία Τοπάλη. Επίσης, ακούστηκαν σε πρώτη εκτέλεση δύο τραγούδια της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου σε ποιήματα της Αμερικανίδας ποιήτριας, με την Λένια Ζαφειροπούλου στο τραγούδι και την ίδια την συνθέτιδα στο πιάνο.

Την εκδήλωση βιντεοσκόπησε και ηχογράφησε ο Θέμης Ζαφειρόπουλος (Location Sound), ο οποίος και μάς παραχώρησε ευγενικά το βίντεο.

Η Έμιλυ Ντίκινσον (1830-1886) πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο πατρικό της, στο Άμχερστ, και, μέχρι τον θάνατό της, όσα από τα σχεδόν 1800 ποιήματά της δεν είχε περιλάβει σε γράμματά της, παρέμεναν άγνωστα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Σήμερα, δεν είναι μόνο εξαιρετικά δημοφιλής, αλλά και συκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ποιητές του 19ου αιώνα, διεθνώς.

Συντονιστείτε, λοιπόν, στο κανάλι τού “Με τα λόγια (γίνεται)” στο YouTube για αυτό το αφιέρωμα στο έργο της Ντίκινσον την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 20:30!

Η 'πρεμιέρα' αυτή συμπληρώνει την καθημερινή διαδικτυακή παρουσία τού “Με τα λόγια (γίνεται)” με “Ένα ποίημα κάθε βράδυ” από το αρχείο του –από το 2011 έως σήμερα– μέσω της σελίδας του στο facebook,  και της ομάδας του.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.