ΑΝΑΒΟΛΗ | «Με τα λόγια (γίνεται): Open Mic» στην Ελληνοαμερικανική ένωση

ΑΝΑΒΟΛΗ | «Με τα λόγια (γίνεται): Open Mic» στην Ελληνοαμερικανική ένωση

Μια ποιητική συνάντηση open mic με 12 ελεύθερες αναγνώσεις αδημοσίευτων ποιημάτων τις οποίες πλαισιώνουν οι δύο προσκεκλημένοι ποιητές, Ορφέας Απέργης και Δήμητρα Κωτούλα, με αναγνώσεις αδημοσίευτων ποιημάτων τους.

Η διαδικασία συμμετοχής στις ελεύθερες αναγνώσεις θα ανακοινωθεί συντόμως.

Επόμενες εκδηλώσεις:

○ Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2019: «Ο Ελύτης και οι άλλοι», με αφορμή τα 40 χρόνια από την απονομή του βραβείου Νομπέλ στον ποιητή. Την δημιουργική συνομιλία του Ελύτη με παλαιότερους ποιητές, Έλληνες και μη, θα σχολιάσουν, διαβάζοντας τα σχετικά ποιήματα, οι: Ορφέας Απέργης, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Δήμητρα Κωτούλα, Παυλίνα Μάρβιν, Γιάννα Μπούκοβα, Όλγα Παπακώστα, Μαρία Τοπάλη και Μάριος Χατζηπροκοπίου. ○ Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020: Ο Χρήστος Σιορίκης (υποψήφιος για το Βραβείο του «Αναγνώστη», 2018) και η Νάντη Χατζηγεωργίου, στην φετινή εκδήλωση του τύπου «1+1», παρουσιάζουν τις «ποιητικές αυτοπροσωπογραφίες» τους.

○ Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020: Μια περιδιάβαση στην ιαπωνική ποίηση με τον μεταφραστή της Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

○ Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020: Αφιέρωμα στην αμερικανική ποίηση και τον Bill Knott (1940-2014) για τον «Μήνα της Ποίησης». Ογδόντα χρόνια μετά την γέννηση του Νοττ, σύγχρονες/οι Έλλην(ιδ)ες ποιητ(ρι)ες μεταφράζουν ποιήματα αυτού του ιδιαίτερου ποιητή. Πολυγραφότατος και αναγνωρισμένος (Iowa Poetry Prize∙ Guggenheim Fellowship), εντέλει διέθεσε όλα τα ποιήματά του δωρεάν στο διαδίκτυο. Μετά τον θάνατό του, εκδόθηκε η ανθολογία από όλο το έργο του, με τίτλο I am flying into myself και με εισαγωγή του ποιητή Ron Padgett (ποιήματα του οποίου ακούγονταν στην ταινία Patterson του Jim Jarmusch).

○ Τρίτη 28 Απριλίου 2020: Αφιέρωμα σε 4 Ελληνίδες ποιήτριες: Πολυδούρη (1902-1930) – Αξιώτη (1905-1973) – Χατζηλαζάρου (1914-1987) – Αραβαντινού (1926-1998). Η ένατη περίοδος του «μτλγ» θα κλείσει με άλλη μία επανεπίσκεψη του νεοελληνικού ποιητικού κανόνα. Σύγχρονες/οι Έλλην(ιδ)ες ποιητ(ρι)ες επιλέγουν, διαβάζουν, και σχολιάζουν από το έργο των τεσσάρων σημαντικών ποιητριών.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.