Μάτω Ιωαννίδου :: «Το απόκρυφο βιβλίο»

Μάτω Ιωαννίδου :: «Το απόκρυφο βιβλίο»

Βάσει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης σχετικά με την πρόληψη έναντι του COVID-19, οι χώροι τέχνης και πολιτισμού θα παραμείνουν κλειστοί ως και τις 30/11.

Η  ART APPEL GALLERY παρουσιάζει την ατομική έκθεση της ζωγράφου
Μάτως Ιωαννίδου με τίτλο:  "Το απόκρυφο βιβλίο".

Την ημέρα της έναρξης καθώς και τις παρακάτω ημέρες, η καλλιτέχνις θα βρίσκεται στο χώρο της γκαλερί:
> Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020
> Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020
> Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020
> Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020  
ώρες 18:00 - 22:00

Η έκθεση «Το απόκρυφο βιβλίο» αποτελείται από ένα εικαστικό βιβλίο και την video προβολή του βιβλίου που το συνοδεύει. Όσοι παρακολούθησαν την video προβολή του βιβλίου στην πλατφόρμα της Art Athina 2020 θα έχουν πλέον την δυνατότητα να δουν και περπατήσουν "μέσα" στο απόκρυφο βιβλίο, στην Art Appel Gallery. 

Σχέδια με σινική, κραγιόνια, κάρβουνο, φύλλο αλουμινίου, φύλλο φελλού, collages, αποτυπώματα με θέμα φιγούρες στον δημόσιο χώρο.

Η πανδημία ήταν η αφορμή. Ο αστικός χώρος μοιάζει ασφυκτικός, λαβυρινθώδης, οι φιγούρες κινούνται ή… ταξιδεύουν ακίνητες, πολλές μαζί και μαζί απομονωμένες. Οι μάσκες στα πρόσωπα, αν δεν ήταν απαραίτητες για υγειονομικούς λόγους… θα μπορούσαμε να τις φανταστούμε.

Κάθε σελίδα του βιβλίου είναι ένα αυτόνομο εικαστικό έργο αλλά η αλληλουχία των εικόνων στο ξεφύλλισμα, χωρίς να έχει αφηγηματικό χαρακτήρα, επιβάλλει στο θεατή μια αυτοσυγκέντρωση και ταυτόχρονα δημιουργεί το «σασπένς» της ανάγνωσης. Η αφή του χαρτιού, οι υφές των υλικών είναι μια σωματική εμπειρία. Αυτήν την απόλαυση όμως δεν την γεύεσαι γιατί το βιβλίο μεταμορφώνεται σε απόκρυφο, κλεισμένο σε ένα διάφανο κουτί. Με αφύσικες συνθήκες ζωής και κοινωνικής συνύπαρξης, το video που συνοδεύει το βιβλίο είναι η μόνη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.

Ένα «άχρονο» βιβλίο ως κιβωτός εικόνων κατασκευασμένο με αδρά υλικά, απροσπέλαστο στο άγγιγμα του αναγνώστη – θεατή. Εικόνες της κοινωνικής μας πραγματικότητας που στην αλληλουχία τους ξετυλίγονται οικείες και ανοίκειες ταυτόχρονα.

Στην έκθεση διατίθενται εκτυπώσεις σελίδων του βιβλίου, αριθμημένες (1/3 αντίτυπα) και υπογεγραμμένες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.