Μάρτιος 2021 | Οnline εργαστήρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μάρτιος 2021 | Οnline εργαστήρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα Σαββατοκύριακα του 2021 γίνονται ... οnline! Τα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, από φέτος θα πραγματοποιούνται online. Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά  καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε ελληνόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό. Μέχρι και τον Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη θα μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική.

Για παιδιά 4-6 χρονών

Ένας μικρός ήρωας που μοιάζει με βιολί
Σάββατο 13, Κυριακή 14 και Κυριακή 28 Μαρτίου
Ποιος δε θα ήθελε αυτή την περίοδο να νιώσει σαν μικρός ήρωας; Ποιος δε θα ήθελε να έχει κοντά του έναν ήρωα να τον προστατεύει; Τον φετινό Μάρτιο είναι επίκαιρες οι ηρωικές πράξεις, γι’ αυτό στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά θα ακούσουν για τις περιπέτειες ενός μικρού ήρωα που, πάρα το μέγεθός του, τα κατάφερε! Στη συνέχεια, θα πάρουν το αγαπημένο τους παλιό T-shirt (ή του μπαμπά!)  για να του δώσουν ζωή και να το μεταμορφώσουν σε υφασμάτινο ήρωα που θα τα συντροφεύει όποτε τον έχουμε ανάγκη.
Μια περιήγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα δώσει έμπνευση στα παιδιά και ένα κυκλαδικό ειδώλιο που μοιάζει με βιολί θα γίνει ο Ήρωάς τους.

* Οι γονείς μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά δίπλα στα παιδιά και να παίξουν μαζί τους.
* Το εργαστήριο απευθύνεται και σε ελληνόφωνα παιδιά του εξωτερικο.
* Υλικά: 1 παλιό T-shirt, είτε παιδικό είτε ενηλίκων | Μερικά κουρέλια ή παλιές κάλτσες ή παλιές μπλούζες ή μια συσκευασία βαμβάκι | 1 ψαλίδι που να κόβει ύφασμα (όχι για τα παιδιά)
| 1-2 κόλλες UHU (υγρή) | Μερικές καρφίτσες | Χρώματα: ή τέμπερες ή ακρυλικά ή μπογιέςή μαρκαδόρους για ύφασμα.
* Ημερομηνίες & ώρες:
Σάββατο 13/3 11:00-13:00
Κυριακή 14/3 11:00-13:00 (επανάληψη)
Κυριακή 28/3 11:00-13:00 (επανάληψη)
* Εισιτήρια εδώ | €10 (γονέας και παιδί)
* Αριθμός παιδιών: 15
* Εισηγήτριες: Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) - Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος)

Παιδιά 7-10  χρονών

Ο κόσμος γέμισε σχήματα
Κυριακή 7, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Μαρτίου
Σε αυτό το διαδικτυακό εργαστήριο τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα σχήματα που μπορούν να δώσουν σε ένα κομμάτι χαρτί. Θα το διπλώσουν, θα το ξαναδιπλώσουν, θα το στριφογυρίσουν και θα δημιουργήσουν έναν τρισδιάστατο κόσμο γεμάτο καμπύλες, γραμμές και σχήματα, μέσα στον οποίο μπορεί να ζει ο ήρωας μιας ιστορίας.
Πριν όμως γίνουν αρχιτέκτονες, τα παιδιά θα γίνουν ντεντέκτιβ τέχνης. Θα παρατηρήσουν αγγεία και σκεύη από τη γεωμετρική περίοδο που βρίσκονται στη Συλλογή του Μουσείου. Θα εντοπίσουν τα σχήματα που κρύβονται σε αυτά και θα βρουν τα ίχνη τους στη φύση και στον κόσμο που μας περιβάλλει. Στη συνέχεια θα εμπνευστούν από έναν πιο σύγχρονο καλλιτέχνη, τον Αλεξάντερ Κάλντερ, ο οποίος χρησιμοποίησε με ευφάνταστο τρόπο τα γεωμετρικά σχήματα για να φτιάξει τα γλυπτά του. Μετά από αυτό το εργαστήριο, ο κόσμος θα δείχνει διαφορετικός!

* Το εργαστήριο απευθύνεται και σε ελληνόφωνα παιδιά του εξωτερικού.
* Υλικά: Χαρτιά Α4,  κατά προτίμηση χρωματιστά | Μαρκαδόροι | Καλαμάκια | Κόλλα στικ | Σελοτέιπ | Ψαλίδι | Ένα  χαρτόκουτο με διάσταση τουλάχιστον όσο ένα χαρτί Α4. 
* Ημερομηνίες & ώρες :
Κυριακή 7/3 11:00-13:00
Σάββατο 20/3 11:00-13:00 (επανάληψη)
Κυριακή 21/3 11:00-13:00 (επανάληψη)
Εισιτήρια εδώ | €10 (γονέας και παιδί)
* Αριθμός παιδιών: 15
* Εισηγήτρια: Νιόβη Σταυροπούλου (εικαστική ψυχοθεραπεύτρια)-Ιφιγένεια Θεοδοσίου (Παιδαγωγός)

- Πληροφορίες:  emarkou@cycladic.gr 
- Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.