Μάρτιος 2019 | Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Μάρτιος 2019 | Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Τέλος της εβδομάδας; Αρχή της διασκέδασης! Ο «Ελληνικός Κόσμος» προσφέρει όλα τα Σαββατοκύριακα «εναλλακτικές λύσεις» ψυχαγωγίας και συμμετοχικής δημιουργίας για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019  «Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»
Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε την χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει τον χορό και το τραγούδι. Τα παιδιά ζεσταίνουν τις φωνές τους, βάζουν τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουν τις νότες, γνωρίζουν τα μουσικά όργανα. Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουν σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουν τα μυστικά του κόσμου της μουσικής.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019  «Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες, αλλά και μυστικά»
Πόσες ιστορίες και πόσα διαφορετικά παιχνίδια έχουν πρωταγωνιστή … ένα μήλο; Στη μηλιά τη φορτωμένη, τα παδιά θα ανακαλύψουν το μήλο της Εύας και του Αδάμ, της Χιονάτης, του Γουλιέλμου Τέλου και πολλά άλλα!

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 «Φεγγαράκι μου λαμπρό…»
...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!
Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70'
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: €8/παιδί, €4/ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 «Πώς να φτιάξεις ένα μαγικό φίλτρο!»
* Για παιδιά νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού.
Οι μάγοι και οι μάγισσες παίζουν ξεχωριστό ρόλο στα παραμύθια και στην μυθολογία, αφού άλλοτε χρησιμοποιούν τις «μαγικές τους δυνάμεις» για καλό και άλλοτε για κακό! Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί ήρωες που με τα μαγικά τους φίλτρα αλλάζουν τις ζωές των ηρώων και την πορεία των ιστοριών;

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 «Καρναβαλικό παιχνίδι θησαυρού» (οικογενειακό πρόγραμμα)
* Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού με τους γονείς τους.
Καρναβαλικό κυνήγι θησαυρού στήνεται αυτήν την Κυριακή στον «Ελληνικό Κόσμο». Ο στόχος είναι ιερός! Πρέπει να φιλοτεχνηθεί ο βασιλιάς καρνάβαλος, γιατί μόνο τότε θα ξεκινήσει η μουσική, ο χορός και το ξεφάντωμα. Παιδιά και γονείς εξερευνούν τους σταθμούς του παιχνιδιού, λύνουν γρίφους, περνάνε δοκιμασίες κι έτσι μαζεύουν τα απαραίτητα υλικά για τη μεγάλη κατασκευή.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 «Μικροί αρωματοποιοί»
* Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού
Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με αρώματα τον «Ελληνικό Κόσμο». Τα παιδιά ανακαλύπτουν την τέχνη της αρωματοποιίας που γεννήθηκε στα αρχαία χρόνια. Αξιοποιούν υλικά και εργαλεία, τεχνικές και μυρωδιές και δημιουργούν τα δικά τους αρώματα.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 «Μια ιστορία ...στο πιάτο μας»
* Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού.
Η αρκούδα μόλις ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη και είναι πολύ πεινασμένη! Πώς θα αντιδράσει όταν θα διεκδικήσει άλλος το μέλι της; Τα παιδιά θα μάθουν τη συνέχεια μιας ιστορίας... όλο μέλι...και θα φτιάξουν τη δική τους λιχουδιά, με μέλι, με την τέχνη του food styling.

 

Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90'
Κόστος συμμετοχής: €8,5
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

 


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.