Μαρίνα Σάττι & chórεs | Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια

Μαρίνα Σάττι & chórεs | Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης αφιέρωσε σημαντικό μέρος του συνθετικού του έργου στην εναρμόνιση και επεξεργασία δημοτικών τραγουδιών, τα οποία αγάπησε και μελέτησε βαθιά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η συλλογή με τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια, που περιλαμβάνουν τραγούδια από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, από το «Ξύπνημα του γαμπρού» και το «Τραγούδι του γάμου» ως την «Ερήνη» και τα «Βοτσικάτα».

Για τη Μαρίνα Σάττι και το σύνολο chórεs τα προσάρμοσε ο Γιάννης Μπελώνης.

H Μαρίνα Σάττι και οι chórεs ακολουθούν την τάση της εποχής του κορονοϊού, χωρίζονται σε ολιγομελείς ομάδες, ηχογραφούν, κάνουν πρόβες, βιντεοσκοπούνται μία μία και δημιουργούν μια μοναδικά χορογραφημένη βίντεο-παράσταση, πάνω στο έργο του Κωνσταντινίδη, που είναι λουσμένο από το φως του ελληνικού καλοκαιριού.

Η Μαρίνα Σάττι αναφέρει: «Η επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια μοντέρνα σύνθεση εμπνευσμένη από τις φόρμες των παραδοσιακών τραγουδιών, τις χορογραφίες και τα τοπία των Δωδεκανήσων».

Οι συνθέσεις- κολάζ δημιουργήθηκαν από τις αρχιτέκτονες Βασιλική Νικολούτσου και Ισαβέλλα Οικονομοπούλου. Τα έργα συνθέτουν θραύσματα απο την ελληνική τέχνη και παράδοση, εικονογραφώντας τα  Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια. Η διαχρονικότητα του μεσογειακού φωτός πλαισιώνει τις χορογραφίες και λειτουργεί ως συνδετικό στοιχείο μεταξύ της αρχαιότητας και του σήμερα.

Διάρκεια βίντεο: 16 λεπτά

Το βίντεο θα παραμείνει online έως 29/6

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.