Μαλαματένια Λόγια |Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Μαλαματένια Λόγια |Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Στη μουσική σκηνή: «Το Μπαράκι της Διδότου» στη Διδότου 3 στο Κολωνάκι, θα λάβει χώρα η μουσική παράσταση με τίτλο: «Μαλαματένια Λόγια», ένα Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, με την σοπράνο Μαριλιάνα Ρηγοπούλου και τον πιανίστα Οδυσσέα Κουμάτο.

 «Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι /Τα βρήκα στο σεργιάνι μου προχθές…»

Ο Μάνος Ελευθερίου είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στο χώρο των δημιουργών ποιητών- στιχουργών της μεταπολιτευτικής περιόδου, με πάνω από 400 τραγούδια στο ενεργητικό του, με μελωδίες από τα μεγαλύτερα ονόματα Ελλήνων συνθετών.

Για τα δικά του « Μαλαματένια λόγια», για τις πιο μύχιες εσωτερικές του σκέψεις και προβληματισμούς που αποτύπωνε στο χαρτί με περίπλοκους συνειρμούς, με ένα λόγο μεστό συμβολισμών, με μία χροιά πολιτική κάτω από το πέπλο ενός υφέρποντα ερωτισμού, με μία ματιά αποκαλυπτική στα μεράκια και στα συναισθήματα, με ένα λόγο στιβαρό, άλλοτε συγκινησιακά φορτισμένο και άλλοτε σαν ψαλμό βυζαντινό στα χνάρια του Βιζυηνού και του Παπαδιαμάντη, για αυτά τα λόγια θα τραγουδήσουμε, με αυτά τα λόγια θα ταξιδέψουμε στα δικά του μονοπάτια, με αυτά τα λόγια θα ονειρευτούμε.

Σε αυτό το αέναο ταξίδι από νότες και λόγια περίτεχνα, θα αναδείξουμε όλο το φάσμα του έργου του μεγάλου δημιουργού Μάνου Ελευθερίου, που μοιάζει θαρρείς κι αφουγκράζεται τα μελλούμενα, προφητικός και αιχμηρός:                                                                                

«… Στην κόψη του καιρού

Του κόσμου τ’ αλμυρού

Σκιές στον Άδη ρούχα του νερού

Βομβαρδισμένο σκοτεινό τοπίο

Μιας εποχής του κόσμου, του κόσμου τ’ αλμυρού

Και μιας αποκριάς το προσωπείο…» (Εν Ερμουπόλει)

Ας γίνουμε κοινωνοί στο δισκοπότηρο της υψηλής στιχουργικής και της μελωδικής αισθητικής.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.