Μάιος με βραβευμένες ταινίες από το Φεστιβάλ των Καννών

Μάιος με βραβευμένες ταινίες από το Φεστιβάλ των Καννών

Για άλλη μία χρονιά φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, η διάσημη ανάβαση των σκαλιών δεν θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Το κόκκινο χαλί δεν θα ξετυλιχτεί. Αναμένοντας την επιστροφή των καλλιτεχνών στην Κρουαζέτ (τον Ιούλιο, ελπίζουμε), το TV5MONDE σας δίνει ραντεβού με την 7η τέχνη προβάλλοντας μία επιλογή βραβευμένων ταινιών από προηγούμενα έτη: πέντε συγκινητικές, οδυνηρές, αξέχαστες, μεγάλου μήκους ταινίες. 

Κυριακή 16 Μαϊου στις 22:00*

 

Η συγκρουσιακή σχέση αγάπης-μίσους μίας μητέρας και γιου.
Στην πρώτη ταινία αυτού του θαυμάσιου σκηνοθέτη, ένας έφηβος μισεί τη μητέρα του σε βαθμό έλκους. Τα γούστα και η προσωπικότητά της τον τρομάζουν εξίσου με την βρώμικη άγνοιά του.
Του Ξαβιέ Ντολάν
Δεκαπενθήμερο σκηνοθετών (Κάννες, 2009)
Με υπότιτλους

Πέμπτη 20 Μαϊου στις 22:00*

 

Μέχρι να μάθουμε να αγαπιόμαστε, θα είναι αργά.
Στο Παρίσι, τη δεκαετία του '90, ένας νέος άνδρας γεμάτος ζωντάνια γνωρίζει τον Ζακ, έναν συγγραφέα δανδή. Ξεκινάει έτσι μία σχέση πάθους. Ο χρόνος πιέζει όμως : ο Ζακ πεθαίνει από aids. Αυτόν τον έρωτα θα πρέπει να τον ζήσουν γρήγορα.
Του Κριστόφ Ονορέ
Με υπότιτλους 

Κυριακή 23 Μαϊου στις 22:00*

 

Στους τρεις, υπάρχει προφανώς ένας επιπλέον, εάν θέλει να είναι κανείς ζευγάρι.
Δύο φίλοι, ερωτευμένοι με το ίδιο πρόσωπο, επιδίδονται σε μία κακόβουλη μονομαχία για να την κατακτήσουν. Ο καθένας τους ερμηνεύει με ψύχωση τις διφορούμενες και καταστροφικές συμπεριφορές του αντικειμένου του πόθου τους.
Του Ξαβιέ Ντολάν
Με υπότιτλους 

Πέμπτη 27 Μαϊου στις 22:00*

 

Ένας δηκτικός πίνακας της κρίσης της εργασίας.
Μετά από 20 μήνες ανεργίας, ένας απογοητευμένος αλλά πρόθυμος πενηντάρης βρίσκει μία νέα δουλειά η οποία σύντομα θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα ηθικό δίλημμα. Προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του πόσα θα μπορέσει να δεχτεί ;
Του Στεφάν Μπριζέ
Με υπότιτλους 

Κυριακή 30 Μαϊου στις 22:00*

 

Όταν το θύμα είναι ένοχο.
Μετά από μια άρνηση εγκυμοσύνης, η Σοφία, μία νέα κοπέλα από το Μαρόκο, θεωρείται παράνομη όταν γεννάει ένα παιδί εκτός γάμου. Έχει 24 ώρες για να βρει μία λύση προτού το νοσοκομείο ειδοποιήσει τις αρχές... 
Της Μεριέμ Μπενμ'Μπαρέκ
Με υπότιτλους 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.