Λόγος: Τιμή στον Αλμπέρ Καμύ (1913 – 1960)

Λόγος: Τιμή στον Αλμπέρ Καμύ (1913 – 1960)

Με τη συμβατική αφορμή των 60 χρόνων από τον παράλογο θάνατο του Αλμπέρ Καμύ, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει την διαδικτυακή εκδήλωση, με τίτλο «Τιμή στον Αλμπέρ Καμύ» (1913 – 1960)», την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 στις 19:30, στην πλατφόρμα zoom.

Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συγγραφέα της ελευθερίας και της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Πολέμιο των κάθε είδους ολοκληρωτισμών, ο οποίος αντιτάχθηκε γενικά σε όλους εκείνους που ειδωλοποιούσαν λογής λογής ιδέες, γιατί διέβλεπε πως θα στρέφονταν αργά ή γρήγορα εναντίον των ανθρώπων, τους οποίους, υποτίθεται, ότι θα υπηρετούσαν. Βρήκε με αυτόν τον τρόπο διέξοδο στον μηδενισμό του, πιστεύοντας δηλαδή ότι η μόνη αξία που βρίσκεται στο ύψος του ανθρώπου είναι η αλληλεγγύη.

Ομιλητές:
> Γιάννης Πρελορέντζος, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
> Μαρία Στεφανοπούλου, συγγραφέας

Συντονιστής:
> Μάνος Δημητρακόπουλος, Αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

*Η Εκδήλωση Λόγου θα μεταδοθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο: us02web.zoom.us/j/82498041136

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.