«Leopoldstadt» | National Theatre Live

«Leopoldstadt» | National Theatre Live

H αγαπημένη σειρά δορυφορικών μεταδόσεων National Theatre Live, που δίνει τη δυνατότητα στους θεατρόφιλους να παρακολουθούν προβολές σημαντικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας στην οθόνη μεγάλων μουσικών και κινηματογραφικών αιθουσών ανά τον κόσμο, επιστρέφει στο Μέγαρο με το «Λέοπολντστατ», το νέο συγκλονιστικό έργο του Τom Stoppard [Τομ Στόππαρντ], ένα δράμα γεμάτο πάθος που μιλά για την αγάπη, την οικογένεια και την αντοχή. Το αριστούργημα του σπουδαίου βρετανού συγγραφέα, που προβάλλεται μαγνητοσκοπημένο με αγγλικούς υπότιτλους την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 25 Ιανουαρίου 2020 και παρουσιαζόταν στο West End με τεράστια επιτυχία επί τρεις μήνες, κατόπιν απαίτησης του κοινού, πριν κατέβει λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων.

Ο τίτλος του έργου («Λέοπολντστατ»)  είναι εμπνευσμένος από την πολύβουη, παλιά εβραϊκή συνοικία της Βιέννης. Την εξαιρετική παραγωγή του NTL σκηνοθέτησε ο Patrick Marber [Πάτρικ Μάρμπερ] καθοδηγώντας ένα εκλεκτό καστ 40 ηθοποιών.  

«Leopoldstadt»

Αρχές 20ού αιώνα. Λέοπολντστατ. Ο Χέρμαν Μερτς, ιδιοκτήτης εργοστασίου και βαφτισμένος εβραίος, παντρεύεται την καθολική Γκρετλ και ανελίσσεται κοινωνικά. Η ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων της οικογένειας ξετυλίγεται μπροστά μας, περνώντας από την αναταραχή του πολέμου, την επανάσταση, την εξαθλίωση, την προσάρτηση στη ναζιστική Γερμανία και το Ολοκαύτωμα. Στο επικό και ταυτόχρονα βαθιά προσωπικό έργο του Τομ Στόππαρντ, οι ηθοποιοί ακολουθούν τα πρόσωπα, καθώς αυτά εξελίσσονται μέσα στον σκηνικό χρόνο.

Συντελεστές

Kείμενο Tom Stoppard
Σκηνοθεσία Patrick Marber
Σχεδιασμός σκηνικών Richard Hudson
Σχεδιασμός κοστουμιών Brigitte Reiffenstuel
Φωτισμοί Neil Austin
Ήχος και πρωτότυπη μουσική Adam Cork
Κίνηση EJ Boyle
Κάστινγκ Amy Ball CDG
Κάστινγκ παιδιών Verity Naughton

Διανομή

Cara Ballingall Γιάνα
Arty Froushan Λέο
Aidan McArdle Χέρμαν
Macy Nyman Χερμίνε
Sebastian Armesto Γιάκομπ/Νάταν/Λούντβιχ
Jenna Augen Ρόζα
Rhys Bailey Νεαρός Νάταν
Faye Castelow Γκρετλ
Joe Coen Αστυνομικός/Ζακ
Felicity Davidson Χίλντε
Mark Edel-Hunt Πολίτης/Φριτς
Clara Francis Βίλμα
Ilan Galkoff Πάουλι
Caroline Gruber Εμίλια
Sam Hoare Πέρσυ
Natalie Law Χάννα
Avye Leventis Σάλλυ
Noof Ousellam Όττο
Dorothea Myer-Bennett Εύα
Jake Neads Μοχέλ/Αστυνομικός
Aaron Neil Ερνστ
Alexander Newland Κουρτ
Sadie Shimmin Πόλντι
Griffin Stevens Άαρον
Eleanor Wyld Νέλλη

Συμμετέχουν επίσης τα παιδιά: Noa Alberts, Rocco Brenner, Atticus Collier, Willa Collier, Aidan Greenberg, Mae Sarner Henson, Aidan Herrmann, Lexi Hudaly, Audrey Kattan, Ollie Kohn, Max Lester, Mace Phoenix, Leo Roberts, Osian Salter, Rafael Shbero και Shoshana Shbero.

Διάρκεια: 2 ώρες (χωρίς διάλειμμα)

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.