Κυβέλη Καστοριάδη & Ορεστης Καλαμπαλίκης

Κυβέλη Καστοριάδη &  Ορεστης Καλαμπαλίκης

Η Κυβέλη Καστοριάδη, κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη, μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μία αδιάλειπτη και βαθιά σχέση με την ελληνική μουσική. Γι’ αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή που εκδίδεται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο, με τίτλο Sous le ciel de Parisκι, απευθύνεται από την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο.
Στην Ελλάδα, βρίσκεται ξανά με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου cd με τίτλο "Songs for a blue cloud" από τη Μικρή Άρκτο, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και τη συνοδεία στην κιθάρα.
Με πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές ξεκίνησε την περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017 από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πλάκα, και, συνεχίζοντας σε Πάτρα, Καβάλα, Αίγινα και ξανά στην Αθήνα, επέστρεψε στο Παρίσι όπου προετοίμασε τη θεατρική της παρουσία και σειρά εμφανίσεων με άξονα το "Songs for a blue cloud". Τον Οκτώβριο του 2017, έκανε μία σειρά μουσικών παραστάσεων στην Ιαπωνία με ρεπερτόριο ελληνικών, γαλλικών και αραβικών τραγουδιών.

Τον Δεκέμβριο, επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα για να συναντήσει καλλιτεχνικά σε 2 μουσικές βραδιές τονΑλκίνοο Ιωαννίδη και τη Δήμητρα Γαλάνη, στη σκηνή του Passport-upstairs, ενώ παρουσίασε τη μουσική παράσταση σε Ηράκλειο (Βασιλική του Αγίου Μάρκου) και Θεσσαλονίκη (θέατρο Αθήναιον).
Η Κυβέλη Καστοριάδη θέλοντας αυτό το καλοκαίρι να συνεχίσει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε, μας προτείνει ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, με σταθμούς – ορόσημα γνωστά τραγούδια όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian.