Κυριάκος Σφέτσας & The Greek Fusion Orchestra

Κυριάκος Σφέτσας & The Greek Fusion Orchestra

Την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 20.00 θα είναι διαθέσιμη η ηχογραφημένη συναυλία του διεθνώς καταξιωμένου συνθέτη Κυριάκου Σφέτσα και της Greek Fusion Orchestra (GFO) που παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της σειράς Cosmos, τον Οκτώβριο του 2018.

H ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Ο Κυριάκος Σφέτσας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες συνθέτες συμφωνικής, κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής, μουσικής για μπαλέτο, για σύνολα δωματίου και για σόλο όργανα, ηλεκτρονικής μουσικής, τζαζ κ.α. Δημιούργησε την Greek Fusion Orchestra το 1976, ένα χρόνο μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία στην Ελλάδα, με την πτώση της δικτατορίας. Ήταν η περίοδος που προσκλήθηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι, για να δουλέψει ως εξωτερικός παραγωγός στο Γ' Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ στη συνέχεια, διετέλεσε διευθυντής του Γ' Προγράμματος, την περίοδο 1982-1993.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.