"Κυνηγώντας το όνειρο" της Ζέφης Συρίβλη

"Κυνηγώντας το όνειρο" της Ζέφης Συρίβλη

Η συγγραφέας Ζέφη Συρίβλη πραγματεύεται το ταξίδι, που κάνουμε, με σκοπό να πετύχουμε τα όνειρά μας. Τίποτα δε συμβαίνει αν πρώτα δεν ονειρευτούμε. Τα όνειρά μας χαρίζουν δύναμη και αισιοδοξία. Μας τροφοδοτούν με την απαιτούμενη ενέργεια για το «δύσκολο ταξίδι» της ζωής και μας μαθαίνουν να δίνουμε σημασία στις βαθύτερες επιθυμίες μας.

Μια μικρή μύγα πρωταγωνιστεί στην ιστορία. Μια μύγα μικρή, όπως είναι όλες οι μύγες του κόσμου. Το όνειρό της όμως είναι μεγάλο. Θέλει να ανέβει σε ένα μακρινό, κατάλευκο σύννεφο. Προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει η ίδια να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Η ιστορία, πλαισιωμένη από όμορφες εικόνες της Μαρίνας Ρούσσου, εμπνεύει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να ακολουθούν τα όνειρά τους, να μην επαναπαύονται και να μη δειλιάζουν μπροστά στις δυσκολίες. Ένα βιβλίο για το όνειρο, την πίστη στον εαυτό μας και στους στόχους μας και για την αξία της προσπάθειας. Ένα βιβλίο που αναδεικνύει τη σημασία που έχει η διαδρομή προς το όνειρο, το ίδιο το ταξίδι.

Μα τι προσπαθεί να πιάσει η μικρή, μαύρη μύγα;

Ποια είναι η αφορμή για το μακρύ ταξίδι που αποφασίζει να κάνει;

Θα ξεπεράσει τα εμπόδια και τους πειρασμούς που θα συναντήσει;

Μια ιστορία που μιλάει με απλό κι ωραίο τρόπο στα παιδιά για την πίστη στους στόχους και τα όνειρά μας, για την αξία της προσπάθειας.

Η συγγραφέας Ζέφη Συρίβλη μας καλεί να διαβάσουμε μαζί της το νέο της βιβλίο «Κυνηγώντας το όνειρο»που κυκλοφορεί από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και όλοι μαζί παρέα να καταφέρουμε να πιάσουμε το άπιαστο.

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Για παιδιά 4 ετών και άνω

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Ζέφη Συρίβλη γεννήθηκε στη Γερμανία. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing και εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε αυτούς τους τομείς. Η μητρότητα στάθηκε αφορμή να θυμηθεί την αγάπη της για τις παιδικές ιστορίες. Καθώς πιστεύει στη δύναμη και στη μαγεία των βιβλίων, το 2013 δημιούργησε Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης και συχνά συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα φιλαναγνωσίας. Εκτός από τα βιβλία, αγαπάει τα ταξίδια, τις γάτες, τη ζωγραφική, το μπλε της θάλασσας, μα πάνω απ΄όλα τους ανθρώπους που δεν έχουν σταματήσει να ονειρεύονται και να χαμογελούν. Έχει γράψει τα έργα: «Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι» (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 2012), «Πωλείται» (Επόμενος Σταθμός, 2015), «Η εξαφάνιση της Μπέλλας» (Εκδόσεις Πατάκη, 2020) και «Ένα παράξενο ατύχημα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2022)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.